SASLUŠAN VLASNIK FRISTAJLERA: Evo šta je rekao o incidentu tokom novogodišnje noći! Tužilaštvo predložilo pritvor

Vlasnik Fristajlera državljanin Grčke M.L. (51) saslušan je danas u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog incidenta koji se dogodio u toku novogodišnje noći, kada je splav nekoliko minuta posle ponoći počeo da tone.

Prema informacijama, on je izneo odbranu pred tužiocem gde je negirao delo koje mu se stavlja na teret.

Tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor do 30 dana. Reč je o krivičnom delu protiv opšte sigurnosti. Njima je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

M.L. je „Fristajler“ otvorio 2001. godine zajedno sa bratom.

Podsetimo, vlasnik M.L. (51), menadžer D.V. (46) i direktor M.R. (51) splava „Fristajler“ koji su uhapšeni, trenutno su na saslušanju u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog incidenta koji se dogodio tokom dočeka Nove godine na ovom beogradskom splavu.

Vađenje splava „Fristajler“, koji je do pola potonuo u reku Savu u Beogradu, u obavezi je vlasnika prema Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, rečeno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su iz tog ministarstva naveli za današnju Politiku, odobrenje za vađenje splava mora da izda lučka kapetanija, koju vlasnik mora da obavesti o početku radova, prekidu, nastavljanju ili napuštanju radova na vađenju potonulog splava, prenosi Beta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare