UŽIVO 16. DAN DRAME NA KOSOVU I METOHIJI: Mirno jutro na barikadama, tokom noći odjeknule dve detonacije

Srbi su na barikadama na severu Kosova i Metohije dočekali 16. dan i traže slobodu za uhapšene Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića i povlačenje kosovskih specijalaca sa severa. Specijalna jedinica takozvane kosovske policije sa šlemovima i dugim cevima došla je juče na sever KiM u pratnji Euleksa i Kfora!

Barikade su postavljene u Rudaru, Lešku, Ibarskoj Slatini i još na nekoliko mesta na glavnim putnim pravcima na severu Kosova, koji iz Severne Mitrovice i Zvečana vode prema Leposaviću i Zubinom Potoku i prema administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

8.37 – Mirno jutro

Na barikadama jutro protiče mirno, a tokom noći odjeknule su dve detonacije, a kako nema izveštaja o materijalnoj šteti, verovatno se radi o pirotehnici, javlja RTS.

Uhapšeni Dejan Pantić još uvek se nalazi u pritvoru na administrativnom prelazu Jarinje i njemu još uvek nije omogućen kontakt s porodicom. Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je Kfor tražio još vremena za uklanjanje barikada, ali da to ne može da se toleriše unedogled, jer barikade ometaju slobodu kretanja, i prema njegovim rečima posle „Božića će se susresti sa komandatom Kfora gde će se sve razjasniti“.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne veruje u scenario u kojem bi kosovska policija nasilno uklanjala barikade na severu KiM, jer bi to bio napad na žene i decu, starije ljude i prosvetare koji su na njima.

Prištinski mediji preneli su sinoć da su zamenjeni policajci koji su već dve nedelje blokirani u Leposaviću, zbog barikada na severu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare