NEMA MESTA ZA LJUTNJU: Najava godine Redžepa Tajipa Erdogana donosi veliku geopolitičku promenu

TURSKA bi mogla da nađe način da u budućnosti popravi narušene odnose sa Sirijom, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

– Kao što su odnosi Turske i Egipta počeli da se normalizuju, u narednom periodu bi to moglo da se desi i sa Sirijom – rekao je Erdogan i dodao da „u politici nema mesta za ljutnju“.

On je to izjavio samo nedelju dana nakon što je Ankara započela vazdušne napade na lokacije povezane sa Kurdima u severnoj Siriji i Iraku zbog toga što je Turska okrivila Kurdistansku radničku partiju i Jedinice narodne odbrane za bombaški napad u Istanbulu 13. novembra.

Odnosi Ankare i Damaska značajno su se pogoršali zbog turske podrške antivladinoj Sirijskoj nacionalnoj arimiji. Pored toga, Sirija je Tursku optužila za „okupaciju“ delova njene teritorije, pošto su turske trupe izvršile nekoliko upada na teritoriju Sirije u borbi protiv kurdskih snaga.

Ranije je turska državna televizija saopštila da su jedinice turske vojske u blizini granice sa Sirijom završile pripreme za kopnenu operaciju i čekaju naređenje za početak.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare