Grobari su ovo čekali 3.121 dan: Partizan razmontirao Virtus sa +28 za prvu pobedu ove sezone u Evroligi!

Kakva rapsodija crno-belih, sve je funkcionisalo apsolutno besprekorno

Konačno! Na ovo su Grobari čekali osam i po godina, a kada se konačno desilo – vredelo je! Partizan je slavio prvi put u Evroligi ove sezone na apsolutno magičan način, rasturivši Virtus iz Bolonje u paramparčad. Sve je funkcionisalo u igri ekipe Željka Obradovića, od odbrane do napada, bila je ovo najbolja partija crno-belih možda i u ovoj kalendarskoj godini – 90:62!

Protiv Albe se nije moglo. Protiv Baskonije je falilo malo koncentracije. Protiv Olimpije iz Milana je u odsudnim momentima pala koncentracija. Protiv Virtusa ništa od toga se nije dogodilo, sve je išlo kao zacrtano.

Partizan je upisao prvu pobedu u Evroligi posle povratka u elitno takmičenje, a poslednju je ubeležio pre tačno 3.121 dan protiv Žalgirisa na domaćem terenu. Sada je Virtus bio taj koji je „popio“ šamar u dupke punoj Štark Areni.

Konačno smo gledali besprekorno poluvreme Partizana u Evroligi. Skok, šut, energija, želja – sve je bilo tu, a zajedno sa hukom Grobara se može reći da su Italijani bili potpuno samleveni u Štark Areni.

Ono što je generalno pravilo razliku jesu procenti iz reketa, gde je Partizan bio gotovo nepogrešiv, uglavnom zahvaljujući Matijasu Lesoru, koji je ispravljao svaki mogući promašaj svojih saigrača zakucavanjima.

Posle toliko vremena, prva četvrtina je odigrana bez ikakvih trzavica. Od samog starta su domaći uveli Italijane u svoj ritam, pogađali su iz svih mogućih i nemogućih pozicija, a interesantno je da je u pogonu Parni valjak držao Džejms Naneli, koji se nije toliko proslavio na nekim prethodnim utakmicama. Na ovoj je ubacio 11 poena već do 8. minuta, čime je kumovao tome da crno-beli stignu do +16 posle deset minuta.

U nastavku je došlo do prvog manjeg pada u igri Partizana, što je Virtus iskoristio da pristigne na osam poena zaostatka. Ali nije mogao više, ponovo se pokrenula mašina, Danilo Anđušić je pogodio trojku, vratio crno-bele na pravi kolosek, a onda su proradili svi ostali. I očas posla su crno-beli uspeli da stignu do +19 na velikom odmoru, što je razlika koja je garantovala mirnu dušu pred nastavak.

Treća četvrtina bila je odrađivanje posla od strane crno-belog sastava. Ni u jednom momentu koncentracija nije padala, a samim tim ni visoka razlika koja se uglavnom kretala na nivou oko 20 poena. Sve je funkcionisalo odlično, nastavio je Naneli sa dobrom partijom, dok na drugoj strani niko nije uspeo da se istakne. Posebno će Virtus zaboleti podatak da niko nije uspevao da se približi dvocifrenom broju poena.

I ne samo to, Virtus je doživeo pravu katastrofu. Posle trojke Kevina Pantera nakon dva odigrana minuta poslednje četvrtine razlika je otišla i preko 30 poena. Serđo Skariolo je samo mogao da gleda u neverici, a Grobari da zapevaju.

Partizan se vratio. Partizan je pobedio prvi put u Evroligi ove sezone.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare