VOZIO BEZ DOZVOLE, PA MU ODUZELI AUTOMOBIL: Muškarac već osuđen za teže prekršaje

Policajci u Kuli su intervenisali u saobraćaju i zaustavili dvadesetdevetogodišnjeg vozača koji je upravljao „opelom“ bez položenog vozačkog ispita, saopštila je Policijska uprava Sombor.

Osuda zbog težih prekršaja

Saobraćajna policija je utvrdila da je ovaj vozač već dva puta pravosnažno osuđen zbog težih prekršaja u poslednje dve godine. U skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, vozaču je oduzet automobil.

Policija će podneti odgovarajuću prekršajnu prijavu protiv vozača, a oduzimanje vozila predstavlja jasnu poruku o nultoj toleranciji prema vozačima koji krše propise.

Prevencija i sankcije

Ovakve mere imaju za cilj da unaprede bezbednost u saobraćaju i da spreče vozače bez vozačkih dozvola da ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju. Takođe, oduzimanje vozila predstavlja snažnu preventivnu meru koja bi trebalo da utiče na svest vozača o posledicama kršenja saobraćajnih propisa.Apel za odgovorno ponašanje

Policija apeluje na sve vozače da poštuju zakone i propise kako bi doprineli bezbednijem saobraćaju za sve učesnike. Takođe, važno je da se vozači upoznaju sa posledicama kršenja saobraćajnih propisa i preuzmu odgovornost za svoje postupke u saobraćaju. 

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare