HAOS NA ULICAMA MILANA: Žestok sukob policije i propalestinskih demonstranata, JEDNA stvar pokrenula opštu dramu (VIDEO)

Propalestinske pristalice bacale su flaše na policajce u opremi.

Povodom proslave godišnjice oslobođenja Italije u Drugom svetskom ratu došlo je do nereda na Trgu Duomo u Milanu kada se pojavila jevrejska zajednica, a propalestinski demonstranti se sukobili s policijom.

Italijanska policija je intervenisala, a dvojica demonstranata su zaustavljena i odvedena u policijsku stanicu.


Policijski štab je objasnio da je reč o „grupi uznemirenih mladih severnoafrikanaca“, od kojih su neki nosili palestinske zastave i skandirali „Cionisti van marša“ i „Slobodna Palestina.

Propalestinske pristalice bacale su flaše na policajce u opremi, nakon čega su snage ponovo intervenisale, dok su pojedini izviždali italijansku himnu i gradonačelnika, Đuzepea Salu, prenosi Ansa.

– Procenili smo da je broj prisutnih iznad 100 hiljada. Neće biti protesta na ovaj Dan oslobođenja. Više nas je nego što smo mislili da će nas biti – poručio je predsednik Nacionalnog udruženja italijanskih partizana (ANPI), Primo Mineli.

Podsetimo, u vojnoj ofanzivi Izraela u Pojasu Gaze od 7. oktobra poginulo je najmanje 34.049 Palestinaca, saopštilo je Ministarstvo zdravlja palestinske enklave.

U saopštenju se dodaje da je u ovom periodu ranjena 76.901 osoba.

UDARNA VEST.rs (republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare