DA LI SU MONSTRUMI DANKU USMRTILI HEMIKALIJAMA? Boža Spasić otkriva nepoznate detalje i priznaje kakve su šanse da se IKADA PRONAĐE TELO DEVOJČICE! 

Razumno vreme za pronalazak je već isteklo, kaže Boža za Republiku.

Danka Ilić ubijena je 26.marta kada su je osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević udarili službenim vozilom JKP „Vodovod“ Bor, nakon čega su je onesvešćenu stavili u zadnji deo automobila. 

Kada se Danka probudila i zaplakala, Dragijević ju je po sopstvenom priznanju rukama davio dok nije prestala da diše, a onda su je zajedno bacili na deponiju.

Ovaj užasni događaj izazvao je veliku pažnju javnosti, ali i stručnjaka za pravne teme. Republika portal je kontaktirala poznatog srpskog advokata Božidara Spasića kako bi dobila njegovo mišljenje o celokupnoj situaciji. 

 Razumno vreme za pronalazak tela Danke Ilić je već isteklo, u zavisnosti šta su ubice uradile, jer za sad prihvatamo zvaničnu verziju tužilaštva da se radi o ubistvu malog deteta, da li je ono stavljeno na neku površinu, ubačeno u neku jamu, vodu, tu su istekli već razumni rokovi da se pronađu neki značajni tragovi, eventualno ako su ostali neki tragovi odeće. Sad da bi u potpunosti bilo važno kada bi jedan od učesnika u ovom ubistvu pokazao stvarno mesto gde su ostavili telo. Mada, ono što vidimo iz ponašanja policije jeste da ona čak istražuje i sredstva kojima je telo moglo biti uništeno u bukvalnom smislu te reči, poput motorne testere…ističem da su osumnjičeni radili u vodovodu i da su im bile dostupne razne hemikalije, varikine… Sama činjenica kada bi se pronašla sama njena cipelica, deo jakne, mnogo bi pomoglo u istrazi… Koliko vidim čak ni tragova nema i iz tih razloga može da postoji opravdana sumnja da će se predstojeći proces protiv onih koji su priznali ovaj zločin voditi bez ključnih dokaza tela male Danke Ilić ili ostataka, za sada tako stvari stoje.

Da li mislite da su oni imali dodirnih tačaka sa hemikalijama opasnim po život, s tim da ste već istakli razne hemikalije, varikine…?

– Naravno da su imali dodirnih tačaka sa hemikalijama koje su mogle da je usmrte, koriste se razne hemikalije moguće da je uništeno čak i hemijskim sredstvima, međutim sve dok policija ne iscrpi i poslednji trag koji može da pomogne tu se neće odustati. Zvanična potraga traje, ona je sada formulisana ili preformulisana da za Dankom tragaju šumari, lovci ili se izlazi na teren organizovano, nema više onako masivne potrage za telom kao sto je bilo ranije, jer nema svrhe. To je jedan deo, a drugi deo se vrši u prostorijama MUP-a da se pomoću svedoka ili osumnjičenih otkrije bilo kakav trag u ovom trenutku nemamo nijedan opipljivi trag.

Da li je ovo jedan od specifičnijih slučaja ubistva u vašoj karijeri?

– U svakom slučaju, slučaj Danke Ilić i njenog nestanka da ga tako vodimo, predstavlja nešto što će morati da se predaje na policijskim i kriminološkikm akademijama jer je do sada uobičajena praksa bila da se telo žrtve pronađe, pa da se traga za izvršiocima, a  ovde imate obrnutu situaciju i to je jedan od najspecificnijih slučaja s kojima se sreće čitav naš bezbednosni aparat i u svetskoj praksi su ti slucaji da imate ubice, a nemate telo veoma česti i onda se naravno suđenja svode na tehnologije… imate takav slučaj u beogradu Belivuk- nema tela nema dela i mi nemamo gotovo nijedan trag, oni su uništavali u bukvalnom smislu ta dela i to je dokazano, zato proces i ide ovako kako ide, a u slucaju male Danke Ilić mi nemamo nijedan opipljiv dokaz da je telo uništeno, a to čini ovaj slučaj veoma misteriozni.

UDARNA VEST.rs (republika)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare