Skupština Srbije: Kolegijum nastavio sa radom, prvi sastanak vlasti i opozicije, razgovaraju o izborima 

U Skupštini Srbije danas posle podne nastavljen je rad Kolegijuma, na kojem učestvuju predsednica parlamenta Ana Brnabić i šefovi poslaničkih grupa u parlamentu, a na kome se razgovara o primeni preporukaKancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Sastanak je počeo u 9 časova, a na dnevnom redu je samo jedna tačka dnevnog reda, a to su konsultacije o daljim preporukama ODIHR-a iz Konačnog izveštaja Misije za posmatranje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, održanih 17. decembra 2023. godine.

Brnabić je nešto pre 13.00 sati odredila pauzu do 15.30 ccasova.

Ovo je prvi sastanak vlasti i opozicije na kojem razgovaraju o izbornim uslovima posle održanih izbora u decembru 2023. godine.

Na Kolegijum su došli predstavnici vladajuće koalicije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, SVM, Stranke pravde i pomirenja, PUPS-a, Jedinstvene Srbije, a takođe su se odazvali i predstavnici opozicije iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ i koalicije „Nada“, kao i predstavnici poslaničkih grupa „Mi – glas iz naroda“ i „Mi – glas iz naroda dr Branimir Nestorović“.

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ i koalicija NADA (Novi DSS i POKS), zajedno sa inicijativom „ProGlas” naveli su ranije da su usaglasili jedinstvenu platformu, sa zahtevima, sa kojom će nastupiti na Kolegijumu.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs/Tanjug)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare