БОРОВЧАНИН: ОПТУЖУЈУЋИ НАРОД ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, АНТИСРПСКЕ СТРУКТУРЕ ИЗ БЕОГРАДА ПОКУШАВАЈУ ДА ОПРАВДАЈУ ТО ШТО СУ ГУБИТНИЦИ НА ИЗБОРИМА 

Огорчени због пораза и лошег резултата на изборима, делови опозиције – антисрпске и прозападне структуре из Београда,  континуирано се жале и оптужују народ из Републике Српске који је гласао на изборима, како би бар мало покушали да оправдају то што су губитници на изборима и што их српски народ не жели – поручио је председник Удружења Национална интелигенција НИТ Бојан Боровчанин, реагујући на отворено писмо грађанима Републике Српске посланика Странке слободе и правде ССП Ђорђа Ђорђића у Скупштини Србије у коме наводи да Срби из Републике Српске не могу да гласају на локалним изборима у Србији и крше законе земље коју „воле као своју матицу“.
 
Председник Удружења НИТ Бојан Боровчанин оценио је срамном изјаву посланика Ђорђића, поручујући да је он непрепознатљив у политичком животу српског народа, али да у својој визији и акцији да подрива, дели, поткопава и саботира – очито има своју улогу у антисрпској пропаганди.
 
„Континуирано клеветање Срба из Републике Српске од стране безначајних политичких структура показује искључиво антисрпску пропаганду, са циљем подривања, саботаже и поделе српског народа. Докле више? Који су Ваши резултати господине Ђорђићу? Колико сте Ви допринели српском народу у Србији, али и народу преко Дрине? Да ли сте ратовали и Ви или неко Ваш?“, упитао је Боровчанин.
 
Боровчанин је упитао како господин Ђорђић зна да су Срби из Републике Српске гласали за владајућу структуру.
 
„Можда претпоставка само, јер господин врло добро зна да су поједини опозиционари учествовали у издаји и изручењима српских синова који су хероји и истински јунаци Срба и да немају подршку оних чије су очеве, дједове, ујаке, стричеве, тамничили, процесуирали, деградирали и понижавали. Али, на његову несрећу, као и партијских колега и другова, стасали су синови, унуци, братићи  оних који су стварали Републику Српску и бранили нашу вољену Србију“, рекао је он.
 
Боровчанин је поручио да је Република Србија и у најтежим временима увек била уз српски народ преко Дрине, наводећи да је и након претходног одбрамбено-отаџбинског рата у Босни и Херцеговини Србија широкогрудно и братски поступила према српском народу и отворила своја врата српском народу који је био приморан да напусти своја огњишта.
 
„Увек је постојало незадовољство појединаца и мањина који су вређали српски народ преко Дрине, српске мајке које су сахраниле своје синове и почињале живот изнова. Када бисмо се освртали на такве ставове малициозних људи, били бисмо присталице оних који су и тада све учинили да заваде српски народ“, рекао је Боровчанин.
 
Боровчанин је поручио да је стабилна и јака Србија интерес и народа у Републици Српској и да српском народу нико не може да одузме право гласа и слободног избора.
 
„Ја сам поносни Србин са Романије, настањен у Београду, са држављанством Републике Српске и Републике Србије. Нико нема право да забрани слободу избора и глас Срба преко Дрине, за заједнички интерес српског народа, ма одакле да потичемо и где смо тренутно настањени. Малициозни коментари структура који траже кривце у другима, а не у себи, неће нарушити српско јединство, јер само уједињени и ослоњени једни на друге можемо очекивати просперитет Српске и Србије и цијелог српског народа“, рекао је Боровчанин.
 
Председник Удружења НИТ Бојан Боровчанин закључио је да су братске везе које вежу српски народ у Србији и Српској нераскидиве и неуништиве и да су Срби један народ, наводећи да је љубав грађана Републике Српске према Србији далеко снажнија од разних западних издајника и антисрпских структура.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare