Ministarka Grujičić na Konferenciji NALED-a: Nagrada je potvrda prepoznavanja napora Ministarstva zdravlja na polju digitalizacije 

Moj tim je vredno radio, što je prepoznao i NALED, dodelišvi priznanja za doprinos unapređenju digitalizacije zdravstva mojim saradnicima, pomoćnicima ministra Đuru Radoviću i Slađani Đukić – istakla je ministarka Grujičić.

Na današnjem predstavljanju nove publikacije Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) „Siva knjiga“, ministarka zdravlja Danica Grujičić se zahvalila NALEDU jer je prepoznao napore i nastojanja Ministarstva zdravlja da projektom digatilazacije premosti administrativne teškoće koje opterećuju zdravstveni sistem Srbije.

– Nijedan lekar ne želi da svoje dragoceno vreme troši na administrativne poslove koji ga odvlače od pacijenta, od lečenja i pružanja medicinske pomoći. Zato je jedan od prvih koraka kada sam došla na ministarsku funkciju bilo upravo osnivanje Sektora za digitalizaciju i realizacija projekata koji već daju rezultate.

Moj tim je vredno radio, što je prepoznao i NALED, dodelišvi priznanja za doprinos unapređenju digitalizacije zdravstva mojim saradnicima, pomoćnicima ministra Đuru Radoviću i Slađani Đukić – istakla je ministarka Grujičić.

– Na tom putu, prvo je trebalo doneti Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, jer nam je zakonski okvir neophodan za sve ono što radimo i što planiramo da uradimo na polju digitalizacije“, dodala je ministarka, posebno ističući važnost povezivanje arhiva svih zdravstvenih institucija u jedinstveni sistem podataka i uspostavljanje E – kartona do 1. januara 2025.

 – Ali ono što je ključno, digitalizacijom se lakarima vraća ono dragoceno vreme koje mogu da posvete pacijentima, istovremeno se skraćuju procedure između zdravstvenih ustanova i ubrzava razmena podataka, a sve nam to daje mogućnost efikasnijeg monitoringa i uštede troškova – zaključila je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare