SVEDOCI SARADNICI STIGLI DA POTVRDE DA SU SVOJIM OČIMA GLEDALI JEZIVA ZVERSTVA SA SLIKA SA SKAJA: Čeka se svedočenje JEDINE ŽENE U KLANU!

Većina optuženih dovedena je iz Okružnog zatvora u sudsku zgradu uz jake mere obezbeđenja i privremenu blokadu Ustaničke ulice.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Većina optuženih dovedena je iz Okružnog zatvora u sudsku zgradu uz jake mere obezbeđenja i privremenu blokadu Ustaničke ulice. Kolona policijskih vozila i vozila Žandarmerije sprovela je optužene do pritvorske jedinice gde čekaju početak suđenja koje je zakazano za 14.30 časova. 

Počelo je suđenje zloglasnom klanu sa Partizanove tribine, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu.

Pošto su optuženi seli na svoja mesta i ušle sve stranke u postupku, u sudnicu su pod jakim meramam bezbednosti sproveli trojicu svedoka saradnika Bojana Hrvatina, Nikolu Spasojevića i Srđana Lalića. 

Oni su dovedeni jer je najavljeno da se u dokaznom postupku čitaju  prepiski sa kriptovanje aplikacije Skaj, koji je na prošlom ročištu sudija ptivatila kao zakonit. 

Optuženi su od te odluke suda razočarani i danas su spremili novu taktiku za opstrukciju suđenja za sedam ubistava, otmice i druga zlodela, kako nezvanično saznajemo. 

Na današnjem ročištu je zakazano i saslušanje svedoka, bivše verenice Marka Andrića Kuzmana iz Niša. On je u toku postupka rekao da ta verenica više ne važi i izazvao salvu smeha u sudnici.

Jedina žena u klanu optužena za opet nije došla na suđenje: „Sin joj je na operaciji srca“, tvrdi njen branilac

Advokat Sanja Ćeriman obaveštava sud da Slađana Sekulić nije pristupila na današnje suđenje jer je opravdano sprečena budući da njen i sin takođe optuženog njenog supruga Vlada Georgieva morao na operaciju srca. 

Slađana je i ranije bila odsutna sa više ročišta zbog narušenog zdravlja, o čemu je sudu dostavila potrebnu dokumentaciju kao dokaz. 

Tužilaštvo traži da se postupak protiv Slađane Sekulić optuženej za nedozvoiljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih naprava, razdvoji od postupka protiv klana. 
Njen branilac se složila, te je sudija razdvojila postupak brzopoteznim rešenjem. 

Suđenje pod znakom pitanja: Jednom od zloglasne braće navodno nije dobro: „Iz toaleta ne izlazim“, kukaju Budimir i Konsiljere

Jedan od okrivljene braće Budimir, Miloš Budimir se javio da kaže da ima problem. 

– Sudija, ja stvarno imam stomačne probleme, tako da vas molim da mi dozvolite da idem do toaleta kada budem morao – rekao je Miloš Budimir.

Advokat Dejan Lazarević, čuveni Konsiljere se javio i tražio da se postrupak protiv Miloša Budmira razdvoji jer ne može aktivno da učestvuje u suđenju. Tužilac se protivi razdvajanju postupka. 

Sudija traži da se Miloš Budimir izjasni  na navode lazarevića jer je on najpozvaniji da kaže kako se oseća.

– Nisam danas izašao u šetnju i nisam dva dana spavao. Ovo me zadesilo u subotu na nedelju, danas sam se javio doktoru. Da izvinite iz toaleta ne izlazim, ne znam ja nisam neko ko glumi i pravi se – rekao je Budimir. 

Sudija je odredila pauzu da bi lekar stigao u sud i pregledao Miloša Budmira te dao ocenu da li je sposoban da prati suđenje. Na osnovu lekarske ocene sudsko veće će odlučiti o daljem toku postupka protiv zloglasne organizovane kriminalne grupe. 

Po hodnicima suda se spekuliše da je Budmirova reakcija deo taktike advokata Dejana Lazarevića koji se vratio u tu ulogu nakon što mu je ukinut kućni pritvor u postupku koji se vodi protuiv njega, i gde je optužen za delovanje sa kriminalnom grupom narko bosa Darka Šarića.  

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare