RODITELJI DECE UBIJENE U „RIBNIKARU“ SE VRAĆAJU U SUDNICU! Sutra opet oči u oči sa roditeljima MONSTRUMA KOSTE! 

Roditelji dece koja su prošle godine 3. maja tragično izgubila živote od ruke vršnjaka u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, prema informacijama koje je Kurir dobio, ponovo će imati priliku da prisustvuju suđenju i prate iznošenje odbrana roditelja dečaka optuženog za ubistvo.

Suđenje će se nastaviti sutra u Višem sudu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je odlučilo da ne ispituje roditelje ubijene dece kao oštećene strane, čime im je omogućeno da budu prisutni tokom iznošenja odbrane optuženih.

– Na taj način se omogućava roditeljima stradale dece da i sami neposredno postavljaju pitanja optuženima – kaže sagovornik pomenutog medija.

On pojašnjava da bi, da je tužilaštvo ostalo pri predlogu, po zakonu roditelji morali da budu van sudnice dok optuženi iznose odbranu.

– Roditelji ubijene dece bili su protiv toga i tokom trajanja pripremnog ročišta koje je bilo zatavoreno za javnosti, bili su van sudnice i insistirali na tome da budu prisutni u sudnici na početku suđenja. Više javno tužilaštvo je reagovalo i stavilo predlog sudu da oni ne budu saslušani kao svedoci-oštećeni i da samim tim mogu u sudnici da prate suđenje od prvog dana – dodaje.

U masakru koji je izveo trinaestogodišnjak koji u tom trenutku nije mogao krivično odgovarati, živote je izgubilo devetoro dece i jedan radnik obezbeđenja. Na prethodnom ročištu, roditelji mladića su se izjašnjavali o optužbama za krivicu, pri čemu su izneli stav da „nisu krivi“.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare