KUZMINOVA LIKVIDIRALA ČEČENSKA MAFIJA? Istražitelji došli do šokantnog otkrića PILOT JEDNIM POZIVOM OTKRIO PRAVI IDENTITET

Istražitelji veruju da su prebeglog pilota Maksima Kuzminova ubili pripadnici čečenske mafije koje je regrutovala ruska obaveštajna služba!

Kuzinov je prema navodima El Mundalikvidiran sa šest metaka iz „makarova“ u garaži luksuzne zgrade u španskom gradiću Viljahojosa.

– Naređenje su izvršili sovjetskom municijom članovi čečenske mafije koje je regrutovala ruska spoljna obaveštajna služba. Otkako su ga otkrili nagazili su na njegovu senku u Viljahojosi – navodi El Mundo.

Vlasti su prema navodima španskog lista, koji se poziva na neimenovane zvaničnike, znale od prvog dana da se Kuzminov nalazi u Španiji iako je prošle nedelje ministarka odbrane Margarita Robles rekla da nisu imale takve informacije.

– Madrid je od prvog dana znao za prisustvo pilota u Španiji – citira list reči neimenovanog zvaničnika.

Španski istražitelji došli su i do nove teorije o tome kako je ruski pilot otkrio svoj identitet pre nego što je ubijen. El Mundo tvrdi da su istražitelji odstupili od svoje prvobitne verzije da su mu ubice ušle u trag dok je pokušavao da stupi u kontakt sa devojkom i da trenutno veruju da se razotkrio kad je počeo da se dogovara da dovede u Španiju svoju majku.

Irina Кuzminova je navodno napustila Rusiju pod izgovorom da ide na put u Кoreju malo pre nego što je oteo Mi-8

– Umesto toga se preselila u Ukrajinu gde i dalje živi krijući se pod zaštitom kijevskih agenata – navodi se u izveštaju.

Španski istražitelji veruju da je Кuzminov napravio „fatalnu grešku“ jer je kontaktirao voljene ukrajinskim mobilnim telefonom za koji se veruje da je prisluškivan.

El Mundo takođe navodi da je njegova bivša devojka Elizaveta Ponomarjova možda dovela ubice do pilota jer je jedina sa kojom je viđen na fotografijama objavljenim neposredno pre ubistva. Kumzinov je prema navodima lista živeo poprilično bučno i trošio velike količine novca.

DOBIO 500.000 DOLARA

Кuzminovu je navodno obećana nagrada od 500.000 dolara za prebeg sa ruskim vojnim helikopterom u Ukrajinu.

Pilot je u Rusiji osuđen kao izdajnik.

Kuzminov je izazvao senzaciju kad je u avgustu 2023. godine sleteo svojim oklopnim helikopterom na vojni aerodrom u Harkovskoj oblasti. Ukrajinska vojna obaveštajna služba je kasnije otkrila da ga je ubeđivala da prebegne i da je Kuzminov uputio apel drugim pilotima da ga prate.

Ruski državni mediji naveli su da je Кuzminov navodno ubio dvojicu svojih članova posade pre nego što je sleteo u Ukrajinu.

Кuzminov je po dolasku u Ukrajinu optužio Putina za genocid zbog „brutalnog ubijanja“ Ukrajinaca i Rusa u neželjenom ratu.

Pilota se nedavno javno odrekao i otac.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/El Mundo//Preneo Z.Ko)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare