VREME JE DA IM NANESEMO NAJTEŽI PORAZ: Skandalozna ideja Zelenskog, Putin će pobesneti zbog ovoga

Predsednik Ukrajine namerava da Ruse udari tamo gde ih trenutno najviše boli

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski toliko je pomno pratio reakcije lidera Rusije Vladimira Putina prilikom pretnji Zapada da će zamrznuti svu njihovu imovinu da je otišao i korak dalje.

U želji da Rusiji konačno nanese jedan bolan gubitak, Zelenski predložio liderima Zapada da se zamrznuta ruska imovina, ni manje ni više, nego direktno prebaci u Kijev!

Zelenski je rekao da je vreme da se „Rusiji nanesu maksimalni gubici“. Dodao je da pritom uglavnom misli na zamrznutu imovinu, „terorističke države i osoba povezanih s njom“.

„Sve se mora konfiskovati i koristiti za odbranu od terora“, rekao je predsednik Ukrajine, dodavši da je „fer“ da Rusija plati za svoje postupke.

Zelenski je rekao da je o pitanju zamrznute ruske imovine razgovarao i s šefom diplomatije EU Đosepom Boreljom, koji je u sredu posjetio Kijev.

„Zaista nam je potrebna jedinstvena i odlučna odluka. Odluka koja će pokazati naše zajedničko poštovanje međunarodnog prava i takođe naš apsolutni prezir prema ruskoj terorističkoj državi“, dodao je Zelenski.

Evropska unija namerava da bude prva koja će Ukrajini osigurati prihode od zamrznute imovine ruske centralne banke, poput obračunatih kamata. Prema procenama, mogao bi da iznosi milijarde godišnje.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare