SVANULO I CRNOGORCIMA! Odluka je pala – MINIMALNE penzije zabetonirane na 450 €! Odluka na snagu stupa od 1. januara

Od 1. januara 2024. godine minimalna penzija u Crnoj Gori iznosiće 450 evra i u naredne dve godine neće povećavati, najavila je crnogorska ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić. Ovo pravilo važiće i za naše ljude koji primaju čekove iz susedne nam države.

– Broj korisnika tih penzija je 40.871. Naredne dve godine neće biti njihovog uvećanja, dok će ostale imati usklađivanja na četiri meseca – istakla je Nišić povodom predlaganja izmena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO).

Da podsetimo, crnogorski penzionerski minimalac sada je nešto viši od 200 evra, a ovo povećanje je 52 odsto. Ministarka je kazala da srazmerne penzije nisu obuhvaćene prvim setom mera Vlade za poboljšanje standarda najugroženijih građana.

– U narednom periodu ćemo videti na koji način da se reše barijere koje postoje kod rešavanja pitanja srazmernih penzija – rekla je Nišić.

Odluka o zamrzavanju minimalnih penzija na dve godine treba da bude donesena u Skupštini.Reforme, kako je navela, tek slede, ali ako vidimo da ta mera nije dobra, neće biti problema da se odluka i preispita, prenosi podgorički portal Dan.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare