Pobuna u evropskom velikanu: Košarkaši stali iza trenera i promenili odluku kluba!

Odmah posle poraza Žalgirisa od Partizana u 14. kolu Evrolige krenule su spekulacije o budućnosti trenera Kazisa Maksvitisa na klubi litvanskog velikana. Čak je najavljeno i da će ga Andrea Trinkijeri zameniti, a dan posle debakla od crno-belih sve se promenilo: košarkaši su se pobunili zbog najavljenog otkaza, a uprava kluba promenila odluku! Žalgiris je sada najavio da će Maskvitis nastaviti da obavlja svoju dužnost.

Litvanski klub je ovog petka zvanično saopštio da Kazis Maskvitis ima punu podršku i da će nastaviti da vodi tim. Tako se budućnost glavnog trenera Žalgirisa okrenula za 180 stepeni samo nekoliko sati posle ubedljivog poraza od Partizana.

Prema izvorima “Basketnewsa”košarkaši Žalgirisa su bili ti koji su pobunili protiv odluke o smeni trenera i inicirali preokret. Žalgiris je u petak ujutro imao trening i igrači su posle njega saopštili upravi kluba da se ne slažu sa odlukom da Maksvitis bude smenjen. Nakon toga, klub je saopštio da će u toku dana održati konferenciju za medije kako bi razjasnili celu situaciju.

Posle poraza u četvrtak od Partizana, činilo se da su Maksvitesu odbrojani dani, a Andrea Trinkijeri je viđen kao njegova zamena. Ipak, igrači su izneli svoje mišljenje i sačuvali Maksvitisu posao. On je preuzeo Žalgiris u aprilu 2022. godine i osvojio titule u šampionatu i Kupu Litvanije prošle sezone i stigao do četvrtfinala Evrolige, u kojem je litvanski velikan izgubio od Barselone sa ubedljivih 3:0 u seriji.

Ove sezone Žalgiris ima skor 5-9 u Evroligi. U nacionalnom šampionatu imaju skor od 11 pobeda i dva poraza.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare