OCU I OTMIČARIMA MALE VANJE U ZATVORU PRIREDILI PAKAO Nemaju ni trenutak mira, zatvorenici ih PLJUJU I NAPADAJU

Slučaj Vanje Gorčevske (Đorčevske) (14) šokirao je ceo region, istraga i dalje, glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo je u utorak uhapšen u Turskoj, a kako saznaje portal „Skoplje 1“, zatvorenici u zatvoru „Skoplje“ u Šutki se bune kad god stražari izvode osumnjičene za kidnapovanje i otmicu male Vanje.

Zatvorenici kad god ih vide, oni ih psuju, vređaju, pljuju, lupaju po zidovima ćelija i bune se.

Direktor zatvora koji je inače poznat kao ozloglašen, Filip Andov nije ni potvrdio, ali ni negirao ovu informaciju. Samo je rekao da je bezbednosna situacija u zatvoru pod kontrolom i naglašava da je pristup četvorici osumnjičenih ograničen.

– Oni su razdvojeni od ostalih zatvorenika. Ne mogu svi stražari da dođu do njih. Ulazi se sa specijalnom karticom koju imaju samo određeni čuvari. Konstantno su pod nadzorom zbog visine zločina koji su počinili i u skladu sa zakonom i protokolom – rekao je Andov.

Zatvorenici su zgroženi ubistvom Vanje Gorčevske. Trojica od četvorice osumnjičenih priznala su krivicu, a jedini koji nije priznao krivicu je otac Vanje, Aleksandar Gorčevski. On tvrdi da ih ne poznaje, kao i da im je odao važne informacije o njenom kretanju.

Aleksandar je na saslušanje na kome mu je određen pritvor do 30 dana, podsetimo, doveden u zatvorskom kombinezonu, a na snimku se vidi da su ga u zatvoru ošišali na ćelavo.

Ranije danas je vozač koji je Ljupča Palevskog prevezao iz Beograda u Tursku dobiokrivičnu prijavu i produžen mu je pritvor na 30 dana zbog slučaja dvostrukog ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorđevske) i Pančea Žežovskog iz Velesa.

U severnomakedonskom MUP-u kažu da postoje osnovi sumnje da je Stefan Dimkovski izvršio krivično delo pomaganje u zločinu.

On se sumnjiči da je od 1. do 3. decembra, kako bi pomogao Palevskom da pobegne i sakrije se od vlasti, od 1. do 3. decembra „lend roverom“ strumičkih registarskih oznaka, u vlasništvu strumičke firme, odvezao Palevskog iz Beograda i odvezao ga u Tursku.

Vozač, koji je završio u pritvoru, negira krivicu u tom slučaju.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare