SARADNIK NASERA ORIĆA UHAPŠEN U SRBIJI! Čega ga izručenje u BiH!

Damir Mehić Bibi (47) navodno je bio unajmljen da likvidira jednog od šefova škaljarskog klana, a i blizak je saradnik bivšeg komandanta Armije BiH Nasera Orića koji je odgovoran za pokolj 3.800 Srba u Srebrenici.

Mehić je uhapšen u avgustu u Beogradu kada je doputovao sa suprugom iz Italije, a priveden je kada je pokazao falsifikovana srpska dokumenta pograničnoj policiji. Proverom je utvrđeno da je od 2020. godine u bekstvu i da je na poternici bio zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 17,5 godina za ubistvo Emira Džinića i pokušaj ubistva Amira i Naila Hodžića 2013. godine u BiH.

Sumnja se da je on tada došao u Beograd jer je navodno unajmljen da ubije visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, kao i da je skrivao Marjana Dimitrijevskog, člana vračarskog klana.

– Dimitrijevski je Mehiću navodno bio veza sa vračarskim klanom u Beogradu i upravo on mu je, kako se sumnja, omogućio da se krije dve godine. Ne isključuje se mogućnost da je informacija o planiranom ubistvu „škaljarca“ u Beogradu došla do mete ili njenih saradnika i da je Dimitrijevski upravo zbog toga upucan – objašnjavao je izvor za Alo i dodao da se sumnja da je Mehić imao pomoć i vehabija, među kojima je i jedan kik-bokser, koji njima rukovodi u tuzlanskom kantonu.

– Oni se dovode u vezu sa Naserom Keljmendijem i sumnja se da su Mehića prebacivali preko Drine dok je bio u bekstvu. Policija proverava njihovo kretanje.

Podsetimo, Kantonalni sud u Tuzli je u februaru ove godine Mehiću u odsustvu izrekao kaznu zatvora od 17 godina i pet meseci za ubistvo koje je počinio tokom obračuna dve kriminalne grupe. Za isti zločin osuđeni su Amir Lisičić na 16 i po godina zatvora, Amir Mehić na 11 godina i šest meseci, Denis Rahmanović na jednu godinu i Mersed Mehanović na šest meseci zatvora.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare