Zbog ovog navijača Zvezdina himna se „čula“ u jednoj školi u Austriji 

Obučen u dres voljenog kluba, ovaj mladi navijač recitovao je stihove himne

Zbog jednog mladog navijača Crvene zvezde, čuvena himna srpskog šampiona „Mladići borovi, devojke jele“ orila se pre nekoliko dana u austrijskoj školi!

Naime, mladi zvezdaš iz Klagenfurta, obučen u dres voljenog kluba,  recitovao je stihove himne svojim drugovima iz odeljenje – te je za „trud“ dobio aplauze.

Inače, autor Zvezdine himne je čuveni srpski muziča i kompozitor Sanja Ilić koji je preminuo 2021. godine. On je svojevremeno pobedio na konkursu koji je raspisan na Marakani za himnu, a taj dan kada je premijerno izvedena na stadionu crveno-belih pred 80.000 navijača nikada nije zaboravio.

– Kad je raspisan konkurs za himnu Crvene zvezde. Prijavio sam se i – pobedio! Tekst ove himne napisao je pesnik Ljubivoje Ršumović. Mislim da je prvi put izvedena krajem sedamdesetih. Bio je to veliki spektakl pre utakmice Zvezda – Dinamo. Himnu je pevao Veliki hor „Branko Krsmanović”, a ja sam dirigovao. Ovu himnu i taj huk i aplauz oko osamdeset hiljada ljudi nikad neću zaboraviti – rekao je Sanja Ilić pre nekoliko godina za Politiku.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare