Idemooo, još dva koraka do titule! Novak u polufinalu Pariza, pao je i Rune

Đoković je večeras posle velike borbe savladao mladog Dance Holgera Runea sa 7:5, 6:7, 6:4 posle dva sata i 50 minuta igre. Srpski as tako se revanšrirao 16 godina mlađem protivniku za poraz u prošlogodišnjem finalu mastersa u Parizu. 

Prvi reket sveta dosta bolje i energičnije je delovao na terenu u odnosu na duel sa Talonom Griksporom u osmini finala, iako ga tokom mastersa u Parizu muči stomačni virus. 

Prvi set protekao je u nadmudirvanju servisima prvog i sedmog tenisera sveta, pa publika u dvorani „Bersi“ nije mogla previše da uživa u spektaklu. Obojica igrača je sjajno služio servisu, igrali su se kratki gemovi sa malim razmenama poena. U tom ritmu igralo se sve do desetog gema, kada je Novak odlučio da prvi krene u napad. Ipak, uspešno se odbranio Danac i sačuvao svoj servis. 

Ipak, ništa nije mogao Rune u 12. gemu, kada je Novak konačno stigao do brejka i ujedno i seta i to nakon što je pogodio liniju posle nepunih sat vremena igre. Koliko je Đokoviću laklnulo posle osvajanja seta, videlo se prilikom proslave, kada je rukama nahao i pozavao navijače u „Bersiju“ da nastave sa ovacijama.  

Drugi set počeo je kao i prvi, viđena je repriza. Igrači su brzo osvojili gemove za 1:1. Ipak, već u drugom gemu usledilo je odgovor Runea. Danac je potpuno neočekivano napravio brejk i to bez prepuštenog poena Đokoviću. Slavlje rivala nije dugo potrajalo, jer je već u narednom gemu srpski teniser uspešno oduzeo Runeu servis i vratio meč u egal. 

Holger Rune

U nastavku viđena je igra živaca, igrači su bili sigurni na svojim servsima sve do desetog gema, kada je Novak stigao i do meč lopte, ali se sedmi igrač sveta spasao.

U neku ruku Danac je u ovom gemu imao i pomoć sudije, jer je pri rezultatu 30:15 poslao loptu u aut, a potom zatražio čelendž, a iako je kasno reagovao sudija mu je odobrio. Novak je u tom trenutku pobesneo i ušao u raspravu sa sudijom u stolici smatrajući da je Danac morao ranije da zatraži proveru. Naravno, publika je sve to ispratila zvižducima sa tribina.

Ovaj „incident“ izbacio je iz ritma našeg tenisera, koji je u taj-brejku potpuno stao sa igrom, što je Rune iskoristio i dobio taj deo sa 7:3 i ujedno stigao i do izjednačenja u setovima. 

Set odluke oba tenisera su sigurno otvorila, prvo je Rune bio siguran na svom servisu, a potom je i Novak dobio gem sa nulom. Već u sledećem gemu, Đoković je uspešno napao rivala i stigao do brejka, a potom ga i potvrdio za vođstvo od 3:1. Danac, nezadovoljan zbog izgubljenog gema, udario je rukom o reklamu i tom prilikom raskrvario prst, pa je usledila višeminutna pauza dok je dobijao medicinsku pomoć. Ipak, prekid nije poremetio Novaka, koji je nastavio da igra u svom ritmu, čuvao brejk prednosti i rutinski priveo meč kraju. 

Đoković će u borbi za finale igrati sa pobednikom meču u kojem se kasnije sastaju Australijanac Aleks de Minor i Rus Andrej Rubljov.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare