OGROMNO UZAJAMNO POŠTOVANJE Nakon tople dobrodošlice predsednika, Ursula SRDAČNO uzvratila: Dragi Aleksandre, čestitke na urađenom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučićdanas je srdačno dočekao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen.

Naime, Fon der Lajen je stigla danas nešto pre 13 časova u Beograd, gde ju je na aerodromu sačekao predsednik Vučić.

Pri samom susretu, predsednik joj je poželeo srdačnu dobrodošlicu, uoči važnih razgovora.

– Dobro došla, Ursula fon der Lajen. Očekuju nas celodnevni razgovori u kojima ću iskazati svaku vrstu zahvalnosti EU na pomoći i podršci koju nam je pružila, u nadi da će Srbija imati snage da ispuni svoje pristupne obaveze i postane deo porodice evropskih naroda – istakao je predsednik Vučić tokom susreta, što je potom naveo i u objavi na svom Instagram profilu.

Ursula fon der Lajen tokom posete je čestitala na usvajanju Zakona o elektronskim medijima i Zakona o javnom informisanju i medijima, istakavši da su upravo završene važne reforme.

„Što se tiče slobode medije, vi ste upravo završili važne reforme (usvojen Zakon o elektronskim medijima i Zakon o javnom informisanju i medijima). Čestitke na tome i sada to treba da sprovedete i da nastavite da radite na tome“, pohvalila je predsednica Evropske komisije.

Ohrabrujuće reči Ursule fon der Lajen

Takođe, predsednik Vučić istakao je da je od Ursule fon der Lajen danas čuo ohrabrujuće reči. Naime, kako je predsednik na samom početku obraćanja istakao, razgovori sa Fon der Lajen i delegacijom bili su dobri!

On je istakao da nam je EU vodeći trgovinski partner, ali i da je Srbija njima vodeći trgovinski partner s područja Zapadnog Balkana sa učešćem od 50 odsto. Znači, Srbija 50 odsto, i isto toliko svi ostali.

– Mi smo danas čuli ohrabrujuće reči predsednice Lajen u planu za rast ako se mi budemo držali svojih obaveza, a to su velike pare. Danas sa EU radimo mnogo važnih projekata, a dobro je i da ljudi u Srbiji znaju i za bespovratna sredstva, rekao je Vučić koji je naglasio da sve transportne projekte radimo sa EU. Dodao je i da za par dana treba da bude završen interkonektor s Bugarskom, a da uskoro kreće i rad na putevima kod Dimitrovgrada uz podršku EU.

Predsednik Vučić se Ursuli fon der Lajen zahvalio što je došla u Beograd, ali i zato što prethodna dva puta nije bila u Beogradu, nego je posetila jug Srbije.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare