Teške muke za Žalgiris pred Zvezdu: „Zeleni“ umalo izgubili od ekipe iz mesta koje je manje od Inđije

Vrlo zanimljiva situacija viđena je u Litvaniji, gde je ekipa Mažeikiaija na domaćem terenu posle drame u finišu poražena od Žalgirisa sa 73:69, u okviru četvrtog kola litvanskog šampionata.

„Zeleni“ iz Kaunasa su tako uz mnogo muke izbegli pravi hladan „tuš“ pred dolazak Crvene zvezde, s obzirom na to da su u ovom meču bili apsolutni favoriti.

Ipak, tim iz mesta, koje je, poređenja radi manje od Inđije, pokazao je neverovatnu borbenost i veću želju za pobedom, ali na kraju nije uspeo da održi dvocifrenu prednost.

Kada je reč o samom meču, rezultatsk egal viđen je samo u prvoj deonici, koja je okončana sa 16:15 u korist domaćih. U drugoj, i trećoj četvrtini, domaći su u postpunosti kontrolisali dešavanja na parketu, te su poslednju deonicu dočekali sa 12 poena prednosti.

Ipak, u poslednjoj četvrtini, Žalgiris je „upalio motore“ i u potpunosti preokrenuo rezultat, neverovatnom igrom, i rezultatom 28:12 u poslednjem periodu.

Najefikasniji u redovima Žalgirisa bio je Kinan Evans sa 18 ubačenih poena, dok su na drugoj strani, po 17 ubacili Dolenc i Gečeviijus.

Naredni meč, ekipa iz Kaunasa, igraće u petak, 13. oktobra u Evroligi, kada im u goste stiže Crvena zvezda.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare