JOŠ NEMA TUŽBE PROTIV SUDIJE LEJLE IZ GRADAČCA Dva meseca od stravičnog zločina nije poznato kako će i da li biti kažnjena


Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV-a BiH formirala je još 14. avgusta predmet protiv sudije Lejle N. iz Gradačca.

Kako se navodi, ona je odbila da odredi mere zabrane prilaska Nerminu Sulejmanoviću ubijenoj Nizami Hećimović, a prema predlogu policijske uprave Gradačac.

Ali, do za sada, prema informacijama „Avaza“, disciplinska tužba nije podignuta jer se čeka postupanje Tužilaštva TK, koje vodi istragu o zločinu koji je potresao državu pre dva meseca.

Podsećamo, trostruki ubica Nermin Sulejmanović brutalno je likvidiraosvoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i ubio još dve osobe, tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

Samo četiri dana pre ubistava, sudija Opštnskog suda u Gradačcu Lejla N. je donela rešenje kojim je odbila predlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobegla prijavila za nasilje. Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i deo obrazloženja u rešenju u kojem je bio iskopiran deo rešenja druge osobe.

Naime, u delu rešenja odjednom se, ničim izazvano, pojavilo ime čoveka koji se zove Muharem Ć. u svojstvu počinitelja nasilja umesto imena Nermina Sulejmanovića.

Sudija je to pravdala materijalnom greškom, koju je navodno odmah ispravila. Takođe, ona se u prijavi pravdala time da nije poznavala nasilnika Sulejmanovića i da je mislila da će policija pronaći dokaze.

Međutim, tvrdnje porodice Džengiz, čije su dva člana ubijena, su drugačije, jer je ista sutkinja postupala u predmetu ove porodice koja je imala spor sa Sulejmanovićem. Sve te dokaze ima i Tužilaštvo i VSTV čeka ustvari da li će Tužilaštvo procesuirati sutkinju.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Avaz)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare