Šok u Americi, Zelenski drži Bajdena u šaci! Neverovatno otkriće Njuzvika uzdrmalo planetu!

Administracija Džozefa Bajdena poslala je milijarde dolara vrednu pomoć Ukrajini i nastavlja da je šalje, obećavajući Kijevu podršku „koliko god bude potrebno“, pa „Njuzvik“ postavlja pitanje da li, s obzirom da se sve češće čuju komentari da Ukrajina ne može da pobedi u sukobu, a američka javnost sve manje podržava nastavak slanja pomoći Kijevu, Ukrajina ima nešto čime ucenjuje američkog predsednika.

– Da li je Bajdenova konstantna podrška Ukrajini možda povezana sa kompromitujućim informacijama koje se čuvaju u Kijevu o mnogim sumnjivim poslovnim poduhvatima porodice Bajden u Ukrajini i regionu – pita se profesor sa Nortistern univerziteta Maks Abrams u tekstu za „Njuzvik“

Kada je Donald Tramp bio predsednik SAD, mejnstrim mediji su navodili da Rusija ima škakljive materijale i informacije o predsedniku kojima ga ucenjuje, samo da bi se kasnije ispostavilo da je kampanja Hilari Klinton izmislila priču da je Vladimir Putin imao seks snimke Trampa sa prostitutkama koje uriniraju po njemu.

Ove i slične insinuacije utihnule su onog trenutka kada je Bajden postao predsednik jer, izgleda, nijedna strana vlada ne može da ima neku prljavštinu o njemu, navodi Abrams u tekstu za „Njuzvik“.

– Prljavi poslovi njegovog sina Handera Bajdena u Ukrajini verovatno nemaju nikakve veze sa tim, zar ne – navodi on.

Na kraju krajeva, Hanter Bajden je dobio milione dolara od sumnjive ukrajinske energetske kompanije „Burisma“, uprkos tome što nije imao kvalifikacije za posao osim što je bio sin potpredsednika u to vreme — što se pokazalo kao srećna okolnost kada je njegov otac otpustio generalnog tužioca Ukrajine Viktora Šokina, koji je započeo istragu o Hanterovim poslovnim aktivnostima – i to tako što je zapretio ukrajinskom predsedniku da će blokirati američku pomoć ako ga se ne reše.

Uprkos dokazima o Bajdenovoj korupciji u Ukrajini, vlada Vladimira Zelenskog nije „autovala“ Džozefa Bajdena i njegovu prljavu istoriju u Ukrajini. Ali zašto bi Zelenski razotkrivao Bajdena? Uz ogromnu cenu po Ameriku, Bajden vodi najveći rat od Drugog svetskog rata da bi pomogao Ukrajini, navodi Abrams za „Njuzvik“.

– Ipak, kako američka javna podrška tome presušuje, ne možemo a da se ne zapitamo koliko slobode predsednik Bajden ima da se povuče iz ovog ogromnog ratnog napora, čak i ako želi. Jedno je sigurno: da je predsednik Tramp vodio ovu vrstu ogromnih napora u ime strane sile, američki mediji bi ga nazivali stranim plaćenikom i pionom – zaključuje profesor političkih nauka u tekstu za „Njuzvik“. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare