Zašto Instagram nije odmah skinuo monstruozni video ubistva u Gradačcu?

hororu koji se danas desio u Gradačcu, muškarac je upucao svoju suprugu i celu tragediju prenosio uživo preko Instagrama. Video, koji prikazuje zastrašujući čin, još uvek je dostupan na ovoj društvenoj mreži, uprkos brojnim prijavama korisnika i zahtevima za njegovo uklanjanje.

Ovo nije prvi put da su društvene mreže na meti kritike zbog sporog reagovanja ili neuspeha da pravovremeno uklone osetljiv sadržaj. Korisnici ove društvene mreže se pitaju zašto Instagram nije već intervenisao i uklonio video koji krši njihove smernice zajednice, a posebno s obzirom na traumatičnu prirodu snimka.

Instagram, kao i druge društvene mreže, tvrdi da aktivno radi na brzom uklanjanju sadržaja koji krši njihove smernice zajednice. Kada je u pitanju uznemirujući sadržaj, kao što su nasilje, govor mržnje ili eksplicitni materijal, platforma teži da reaguje što brže.

Međutim, stvarno vreme potrebno za uklanjanje sadržaja može da varira iz nekoliko razloga:

  • Broj prijava: Sadržaj koji brzo prikupi mnogo prijava obično se brže obradi.
  • Prioritet: Postovi koji predstavljaju neposrednu opasnost često imaju prednost.
  • Ljudska analiza: Iako Instagram koristi automatsku detekciju, neki postovi zahtevaju manualni, odnosno ljudski pregled.
  • Nejasnoće: Ako sadržaj nije jasno u suprotnosti sa smernicama, može biti potrebno dodatno vreme za analizu.

U idealnim okolnostima, kad je sve jasno i nema nejasnoća, uznemirujući sadržaj može biti uklonjen u roku od nekoliko sati do jednog dana. Međutim, u nekim slučajevima to može trajati duže, posebno ako je potrebna dodatna analiza ili je na platformi povećana količina sadržaja koji čeka na pregled.

Policija trenutno traga za osobom koja je počinila pucnjavu u Gradačcu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare