VIDEO Detalj koji je mnogima promakao: Snimak je videla čitava Srbija, ali najvažniju Novakovu rečenicu mnogi nisu prepoznali

Kada je vrele glave nakon plasmana u deveto finale Vimbldona stao pred mikrofon, adrenalin je prozujao žilama, glad za trofejima se probudila i ponos zbog novog uspeha je isplivao. Sve je stalo na kraju u jednu jedinu rečenicu, ali su je mnogi propustili.

Nakon svega što mu se dešavalo na terenu Centralnog stadiona protiv Janika Sinera(6:3, 6:4, 7:6(4)) i rata sa publikom (na kraju mu aplaudirali i slavili ga) koji je postao očekivano hit u Srbiji Novak je rekao rečenicu preko koje su mnogi olako prešli.

To je ujedno i najbitnija rečenica ove godine jer je ogolila potpuno drugačiji pogled u odnosu na onaj koji je do tada javno govorio. Iako je do tada govorio da će umnogome zavisiti od toga koliko će biti za to motivisan, nakon što je godinama tvrdio da će igrati dok god ga telo služi, sada je poslao poruku koja je oduševila poruku.

Sve je stalo u jednu rečenicu.

„Pokušaću da budem iskren i da vratim uslugu ovom sportu i da igram što više mogu“, rekao je Đoković i zaradio ogroman aplauz.

Te reči su dirnule mnoge na tribinama jer je to bio zaključak jednog monologa koji bi trebalo da sledi svako ko trenira tenis, pogotovo mladi ljudi, ali i svi koji žele da u nečemu budu najbolji.

„Voleo bih da verujem da je to slučaj da igram najbolji tenis u svom životu (prekinuo je odgovor u jednom trenutku da bi se zahvalio publici). Mislim deo smo individualnog sporta i morate da se oslonite na sebe i da pokušavate da se stavite u najbolje emotivno, psihičko i fizičko stanje pre nego što izađete na teren. Ne gledam na to kao na smetnju (igra rečima jer mu je taj prekršaj suđen na meču prim. aut.) ili kao faktor koji može da odluči ishod na kraju. Naprotiv, osećam se da je 36 novih 26 i osećam se dobro (smeh), osećam mnogo motivacije i da igram tenis koji iskreno volim. Ovaj sport mi je dao toliko u životu, mojoj porodici i mom timu takođe, pa sam večno zahvalan“, rekao je Đoković u sjajno „zapakovanom“ odgovoru sa nekoliko poruka i onda rekao pomenutu rečenicu.

„Pokušaću da budem iskren i da vratim uslugu ovom sportu i da igram što više mogu.“

To je sve što žele njegovi navijači, a nema nikakve dileme da je to najbolja vest koju su mogli da čuju. Uostalom, od sredine 2022. godine ih je Đoković navikao gotovo isključivo na lepe vesti.

Neka se one nastave i od 15.00 u duelu sa Karlosom Alkarazom.

UDARNA VEST.rs (Nova.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare