Haos na Vimbldonu: Policija sprečila veći incident, sad se dodatno pomera meč Novaka Đokovića /VIDEO/ 

Ni ovogodišnji Vimbldon ne može da prođe bez incidenata u režiji raznoraznih aktivista koji nemaju blage veze sa sportom. Tako je danas viđen haos u blizini Centralnog terena u Londonu, gde svoj meč drugog kola treba da igra Novak Đoković protiv Australijanska Džordana Tompsona (posle 17.30).

Naravno, incident nema veze s Novakom Đokovićem, s obzirom da su ga izazvale aktivistkinje organizacije „Samo zaustavi naftu“. One su najpre upale na teren broj 18, u sklopu protesta protiv fisilnih goriva koje ova grupa već duže vreme praktikuje na sportskim terenima.

Na ovom terenu igrao se meč drugog kola Vimbldona između Grigora Dimitrova i Šo Šimabukurua. Duel njih dvojice prekinut je zbog upada dvoje navijača, koji su bacali papiriće i puzle od Vimbldonske slagalice iz konfete po terenu i tako napravili totalni haos!

A onda, serija incidenata nastavljena je i van terena broj 18, u blizini Centralnog terena.

Najpre obezbeđenje, a onda i britanska policija, munjevito su reagovali, pa je tako sprečen veći incident. Dodatnu olakšavajuću okolnost predstavljala je kiša, pa tako teniseri nisu bili ugroženi.


„Posle ovog incidenta postoji strah da bi radikalni ekološki aktivisti mogli izazvati novu seriju incidenata“, piše Gardijan.

Kako stoji u tekstu, ovako nešto se i moglo očekivati, pa je s toga obezbeđenje na Vimbldonu nikad brojnije, a na licu mesta po grupama nalazi se i policija.

Kiša odlaže Novakov meč

Današnji program na Vimbldonu, inače, u više navrata je prekidan zbog kiše u Londonu, pa se samim tim i konstantno odlaže početak meča Novaka Đokovića. 

Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta igraće protiv Australijanca Džordana Tompsona, poznato je i kom terminu će naš predstavnik igrati protiv 70. na svetu.

Vrlo lako je Novak očitao lekciju Argentincu Kaćinu, a sada ga očekuje Australijanac u drugom kolu. Svakako je Novak favorit i u ovom krugu, baš kao i u svakom, a Vimbldon je obavestio javnost o satnicama.

Alkaraz oborio Novakov rekord

Inače, prvi teniser sveta Karlos Alkaras nastavlja da obara razne rekorde, a sada je srušen i jedan rekord Novaka Đokovića, koji je srpski teniser držao od 2007. godine i koji je do sada bio nedodirljiv. Alkaras je sigurno počeo učešće na Vimbldonu, pošto je lako pobedio Žeremija Šardija rezultatom 3:0.

Ujedno je poslao u penziju iskusnog Francuza i spreman je za nastavak turnira. Posle meča, govorio je i o Đokoviću i šta ga čeka protiv Novaka, kao i šta radi Srbin u slobodno vreme kada Alkaras igra.

Već u prvom kolu Vimbldona, Alkaras je srušio jedan rekord. Sa 20 godina i 60 dana postao je najmlađi igrač koji je pobedio na 30 Grend slem mečeva. Do sada je rekord bio kada je to uradio Novak Đoković 2007. godine. Što se tiče rezultata prvog seta, Alkarasu je ovo bio treći meč na Grend slemovima u kojem je dobio set rezultatom 6-0. On je deveti teniser na tim turnirima kome je to pošlo za rukom pre nego što je napunio 21 godinu. Spisak prethodnika je podugačak, a iz njega izdvajamo Nadala, Đokovića, Bekera, Gorana Ivaniševića.

UDARNA VEST.rs (Blic Sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare