U popodnevnim satima se očekuju ogromne gužve: „Putevi Srbije“ apeluju: Koristite oblizanicu

JP „Putevi Srbije“ preporučilo je danas učesnicima u saobraćaju da zbog mogućih saobraćajnih gužvi i pojačanog intenziteta saobraćaja, danas, u popodnevnim časovima, na delu auto-puta kroz Beograd, u saobraćaju koriste novoizgrađenu obilaznicu oko Beograda kao alternativni putni pravac.

Kako se navodi svim učesnicima u saobraćaju se savetuje da zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Javno preduzeće „Putevi Srbije” saopštilo je danas da spremno i organizovano dočekuje letnju sezonu i pojačan intenzitet saobraćaja na srpskim autoputevima ističući da je rad na naplatnim stanicama intenziviran i da su svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

„Putevi Srbije“ su naveli da je povećan broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Srbiji.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja, kako navode „Putevi Srbije“, značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine. 

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare