DANAS SUNČANO, DO 32 STEPENA: U jednom delu Srbije očekuju se PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! Evo kakvo nas vreme čeka narednih dana

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, samo je posle podne na severu ponegde moguća kiša ili kratkotrajan pljusak sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Uveče će u Vojvodini biti oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a tokom noći i u zapadnim i centralnim krajevima Srbije.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, kasnije posle podne u Vojvodini u pojačanju. Najniža temperatura biće od 14 do 18, a najviša dnevna od 29 do 32 stepena.

U Beogradu će biti sunčano i toplo, a uveče se očekuje prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura biće oko 18, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

Upaljen meteo alarm

U severnim krajevima Srbije, tačnije u Bačkoj, Banatu, Sremu i na području Beograda upaljen je žuti meteo alarm zbog grmljavine, što znači da je vreme potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, objavio je RHMZ.

Vreme narednih dana

U noći ka sredi prvo na severu Vojvodine prolazno naoblačenje sa pojavom kiše i pljuskova, a onda u sredu prepodne i tokom dana i u ostalim predelima sa prolaznom kišom i pojavom lokalnih pljuskova povremeno uz pad temperature na severu i u centralnim predelima Srbije u odnosu na utorak. Popodne na severu Srbije postepeno razvedravanje. Vetar slab severni i severozapadni, na severu Vojvodine zapadni. Pritisak iznad normale.

Minimalna temperatura od 13°C do 18°C, a maksimalna od 21°C do 27°C. Uveče u centralnim i južnim predelima su mogući pljuskovi, a na severu pretežno suvo. U četvrtak, petak i subotu pretežno sunčano i toplo uz dnevni razvoj oblačnosti i porast temperature. U nedelju u većini predela sa promenljivom oblačnošću uz prolaznu kišu.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare