(VIDEO) PRVA IZJAVA PUTINA NAKON KRAJA POBUNE VAGNERA! Ruski predsednik poslao snažnu poruku, Kremlj objavio snimak! 

Kremlj je danas objavio prvu izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina nakon završetka krize sa oružanom pobunom plaćeničke grupe Vagner.

Putin je u obraćanju učesnicima i gostima 11. Međunarodnog omladinskog industrijskog foruma „Inženjeri budućnosti – 2023“ rekao da su razvoj i modernizacija prioritet Rusije.

– Razvoj i modernizacija industrije su naš bezuslovni prioritet. Zato ćemo nastaviti da stimulišemo uvođenje najnovijih tehnologija, digitalnih rešenja, naprednih ekoloških standarda – rekao je Putin.

On je pozvao da se obnove programi stručnog obrazovanja, obuke i prekvalifikacije kadrova, između ostalog i za glavne industrije: mašinogradnju, proizvodnju industrijske i energetske opreme, robotiku i elektroniku, brodogradnju i avio-industriju, izradu mašina i instrumenata.

Ruski lider je istakao da razvoj domaće industrije, jačanje bezbednosti i tehnološkog suvereniteta u velikoj meri zavise od kadrovskog potencijala. 

– Mladi ljudi, iskusni stručnjaci, kolektivi naših preduzeća su obezbedili stabilan rad industrije u Rusiji, njen razvoj u uslovima teških spoljnih izazova, postigli su povećanje proizvodnje najvažnijih proizvoda za život zemlje – i civilnih i odbrambenih – rekao je Putin.

On je dodao da u ruska preduzeća stiže sve više mladih stručnjaka – kompetentnih, obrazovanih, kreativnih koji su spremni da preuzmu odgovornost i ponude nestandardna rešenja.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare