Ministar Vučević prisustvovao polaganju zakletve vojnika generacije jun 2023: Srbija ne želi ratove, želi mir i naša uloga je da ga sačuvamo (FOTO)

Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas polaganju zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2023“, u valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“.

Ministar odbrane naglasio je da je to „simbol časti, odvažnosti i spremnosti da se služi uzvišenom cilju – bezbednosti i slobodi Srbije“.

Kako je istakao ministar odbrane, vojnička zakletva u našem narodu ima dugu tradiciju i posebno značenje, a polaganjem zakletve vojnik se otadžbini „zaklinje čašću, zalaže svoju reč kao jemstvo svoje ljudske i vojničke ispravnosti i moralnosti“.

– Onaj koji je spreman da brani Srbiju, njene građane i najveće vrednosti našeg društva, taj je deo elite ove zemlje i zaslužuje posebno poštovanje. Kodeks časti koji ste izgradili kod sebe nije samo vaša zasluga, već i vaših roditelja, baka i deka, predaka i rodbine. Njima i njihovoj ljubavi prema vama i Srbiji ovim putem iskazujemo najveće poštovanje i zahvalnost – istakao je Vučević.

Vučević je kazao da je Vojska Srbije složen sistem, da zahteva stalno unapređenje i modernizaciju.


– Da je snažimo i unapređujemo te da Srbija mora da ima jaku vojsku, da se naoružava i obučava, jer je to osnovni faktor odvraćanja svakoga ko bi pomislio da može da nas napadne. I što budemo jači to će bilo kome teže pasti na pamet da nas napadne. Srbija ne želi ratove, Srbija želi mir i naša uloga i jeste da mir sačuvamo – rekao je Vučević.

Vojska je tu, rekao je Vučević, da zaštiti svoj narod kako u ratu, tako i u miru, prenosi Blic.

– To je poruka koja mora biti prisutna svakom građaninu ove zemlje. To građani Srbije prepoznaju i zato Vojska Srbije dugi niz godina uživa veliki ugled u našem društvu. Mi smo jedna celina, jedan narod. Nikad se od njega nismo odvajali i njemu služimo onim što najbolje znamo da radimo. Njemu i samo njemu smo odgovorni i zakleti – istakao je Vučević i poručio vojnicima da im reči vojničke zakletve uvek budu na umu i u srcima i poželeo da se vrhunski osposobe i budu neprelazni bedem naše majke Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.


UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare