„Znate da sam rekao da ne želim da ostanem, ali je**no…“ Jokić je ovo poručio navijačima na incidentnoj paradi u Denveru

Denver Nagetsi na čelu sa Nikolom Jokićem osvojili su prvi NBA prsten u istoriji, zbog čega će biti priređena velika fešta na ulicama glavnog grada savezne države Kolorado. U jednom momentu okupljenoj masi obratio se srpski centar, a njegove reči izazvale su pravi delirijum kod navijača.

Podsetimo, Nagetsi su u velikom finalu NBA lige pobedili Majami Hit sa 4-1 u seriji, a MVP priznanje je osvojio Nikola Jokić.

Nakon meča, na konferenciji za medije, Nikola Jokić upitan je da li se raduje šampionskoj paradi u Denveru, a on je imao upečatljiv odgovor.

– Kada je parada?

– U četvrtak, dobio je odgovor Jokić, koji se odmah uhvatio za glavu:

– Ne… Ja moram da idem kući, rekao je srpski as.

Ipak, ostao je Nikola u Denveru i prisustvovao je paradi u čast njihovog uspeha, a u jednom momentu se i obratio navijačima i celoj masi koja se našla na ulicama glavnog grada Kolorada.

MVP, MVP, MVP! Skandirali su svi iz publike Nikoli Jokiću, koji ih je prekinuo na smešan način.

– Znate da sam rekao da ne želim da ostanem na paradi, ali je*eno želim da ostanem. Kada vas vidim da ste izašli na ulice… Volimo vas, Denvere. Ovo je za vas, rekao je Jokić.

U Srbiji postoji predrasuda da igrač može da postane legenda kod nas samo ako je igrao u Partizanu ili Crvenoj zvezdi, u klubovima za koje navija praktično cela zemlja. Ipak, posle Dejana Bodiroge, ovo je obesmislio jednog zasvagda Nikola Jokić, koji je već postao legenda ne samo srpske, već i svetske košarke, a njegov prvi trener Siniša Savović je otkrio da je postojala šansa da Nikola stigne među crno-bele.


Somborac je, nakon što je dva puta zaredom osvajao titulu MVP NBA lige, ove sezone poveo ekipu Denvera do prvog trofeja u istoriji, a u finalu je izabran za najboljeg igrača. Njegov prosek u finalnoj seriji je bio 30,2 poena, 14 skokova i 7,2 assistencije.

Osim toga, u istoriju je ušao neverovatnim brojkama do kojih je došao u plej-ofu – 600 poena, 269 skokova i 190 asistencija.

Zato o njemu poslednjih dana priča ceo svet, a njegov prvi trener Siniša Savović se u emisiji „Među nama“ na TV Nova S prisetio Nikolinih početaka i toga kako trenutno najbolji centar sveta nije imao put uobičajen za najbolje košarkaše u našoj zemlji, preko Partizana i Crvene  zvezde.

– Nikola je počeo da trenira sa sedam godina, kada je krenuo u školu, počeo je sa košarkom. Bio je mali slatki bucko, koji je odlično baratao loptom. Već se tada videlo da ima smisla za košarku, ali apsolutno niko nije mogao da pretpostavi da će doći do ovih visina – rekao je.

On je otkrio da je kontakta sa crno-belima bilo, ali, kao što znamo, posao nije dogovoren.

– Ja sam ga vodio na probu da ga vide kolege iz Partizana kada je imao 16 godina, ali sudbina je odredila drugi pravac, pa je završio u Megi i sve se fenomenalno završilo.

I dok su u Americi misli da će ga karakter sputavati, Savović misli da je baš zahvaljujući njemu dostigao ove visine, prenosi Blic sportal.rs

– Košarka je za njega bila ljubav i igra. Pored velikog talenta, on je uspeo zbog toga što je opušten. On sebi nikada nije pravio pritisak, nije se forsirao, sve mu je dolazilo spontano i mislim da će tako još mnogo uspeha da ostvari – kazao je.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare