RASKRINKANA CIA! ISTINA O SEVERNOM TOKU IZLAZI NA VIDELO! Vašington post sve objavio, znali su šta Ukrajinci spremaju, a na kraju…

Američka CIA je još prošlog juna pomoću jedne evropske špijunske agencije saznala da šestorica pripadnika ukrajinskih specijalnih snaga namerava da digne u vazduh gasovod Severni tok, koji je služio za transport prirodnog gasa severnim morem iz Rusije do Nemačke, preneo je Vašington Post pozivajući se na podatke koji su procureli na internet.

– Već smo razgovarali o podacima koje imamo o mogućoj umešanosti Anglosaksonaca u ovaj teroristički napad na međunarodnu energetsku infrastrukturu – rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 

On je dodao da ostale detalje treba otkriti u toku “transparentne međunarodne istrage“, i istakao da se takva istraga ne odvija i da ruskoj strani nije dozvoljeno da se pridruži bilo kakvom pokušaju istrage, prenosi Rojters.

Do eksplozija na gasovodu Severni tok došlo je krajem septembra prošle godine, u ekonomskim zonama Švedske i Danske, koje su navele da su eksplozije bile namerne, ali da tek treba da se utvrdi ko je odgovoran. 

Od tada, te dve zemlje i Nemačka vode istragu. Vašington i NATO ocenili su eksplozije kao “čin sabotaže“. Moskva je, s druge strane, optužila istražitelje da odugovlače i prikrivaju ko stoji iza napada.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare