Sirene, suzavac i rafali na KiM: Kosovska policija opkolila opštine na severu, podignuta gotovost Vojske

Pripadnici Kosovske policije okružili su danas pre podne zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu, javlja kosovo-online. com.

Sirene za uzbunu oglasile su se u Zubinom otoku, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću.

U Leposaviću nema signala mobilne telefonije, piše Telegraf.

Srbi iz tih gradova, vidno uznemireni ovim dešavanjima, počeli su da se okupljaju oko zgrada opština, a u neposredoj blizini nalaze se u pripadnici i džipovi Kfora i Euleksa.

15:07 Četiri osobe povređene u sukobu policije i građana, helikopteri KFOR-a nadleću sever Kosova 

Kako Tanjug saznaje, četiri osobe su povređene u sukobu policije i građana.

Specijalci su blokirali grad, sve prilaze i izlaze iz njega i ispred zgrade opštine su oklopna vozila i specijalne jedinice policije za razbijanje demonstracija.

Pristižu i pripadnici Kfora čiji helikopteri nadleću sever KiM.

Jedan automobil kosovske policije je zapaljen. Na ulici je ogromna količina dima od suzavca i šok bombi. U Leposaviću i Zubinom Potoku trenutno je mirno, ali su i dalje na jednoj strani okupljeni gradjani a na drugoj policija.

14:50 U Leposaviću ispred zgrade opštine građani postavili barikadu

Nakon što su pripadnici Kosovske policije okružili zgradu opštine u Leposaviću, građani su neposredno ispred opštine postavili barikadu na samom skretanju ka zgradi opštine.

Barikadu su postavili tako što su sa jedne strane prilaza opštini istovarili šljunak i na taj način blokirali taj deo puta, javlja Kosovo-online.com.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare