DODIK IZJAVIO SAUČEŠĆE VUČIĆU I PORODICAMA UBIJENIH! „Republika Srpska i cela nacija danas tuguje sa Srbijom!“

Predsednik Republike Srpske izjavio je da je šokiran tragedijom u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, kada je ubijeno osam učenika i čuvar, dok je više njih povredjeno.

Dodik je izjavio saučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vuccichu, porodicama ubijene dece i nastradalog čuvara i poručio da „Republika Srpska i cela nacija danas tuguju sa Srbijom“. U saučešću upućenom u lično ime i građana Republike Srpske, Dodik je poželeo brz oporavak povređenima. 

– Naše misli su danas sa njima u nadi da će pronaći snage da se izbore s ovom tragedijom i nenadoknadivim gubitkom. Naša deca, najranjivi deo društva, treba da imaju podršku i pozitivan primer odrastanja u ozbiljne ličnosti. Dužnost je da im to omogućimo kako se ovakve tragedije ne bi ponovile – poručio je Dodik.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je, uz izraze najdubljeg saučešća tragičnog gubitka nedužnih života u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’, poručio:

– Teško je, preteško, naći dovoljne reči utehe u trenucima ovakve tragedije. Deleći vaš bol, iz dubine srca žalimo zbog gubitka nevinih, mladih života, prekinutih rukom bezumlja. Delimo bol nacije i saosećamo sa porodicama stradalih, u nadi da će naći snage da se izbore sa ovom tragedijom – naveo je Višković. 

On je saučešće premijerski Srbije Ani Brnabić uputio u svoje lično ime i u ime Vlade Republike Srpske. 

– Primite izraze najdubljeg saučešća i prenesite ih porodicama stradalih i njihovim najbližim- – naveo je Višković .

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare