NEMAČKA DOŽIVLJAVA ENERGETSKI KOLAPS! Zatvaraju se poslednje nuklearke, računi za struju rastu za 45 odsto 

Ironično, nestašice su prošle zime primorale nemačku vladu da obnovi rad elektrana na ugalj, ali sada se zatvaraju nuklearne elektrane kako bi se napravio prostor za obnovljive izvore energije

S obzirom na ekonomsku nestabilnost, koja raste širom zapadnog sveta, izgleda da vreme za ostvarivanje klimatskih ciljeva ne može da bude gore. A opet, možda je upravo ovo vreme savršeno za one koji drže vlast, pita se portal „Ziro hedž“. 

Pošto stagflacija u SAD i Evropi i dalje raste, poslednja stvar zbog koje bi trebalo da budemo zabrinuti je porast globalne temperature, koji iznosi manje od jednog stepena Celzijusa za proteklih sto godina. Nema konkretnih dokaza o klimatskim promenama, a oni koji upozoravaju da je kriza odmah iza ugla uzimaju milijarde dolara od vlada i tink-tenkova, sa očiglednim interesom da prošire histeriju.

Drugim rečima, ne postoji osnova za eksponencijalna ograničenja emisija gasova staklene bašte. Tvrdnje o klimatskoj krizi su laž, zaključuje ovaj portal.

Ukoliko se „klimatski kultovi“ sagledaju hladne glave, postaje očigledno da spasavanje planete nije njihova primarna briga. Svrha „zelene agende“ je da poveća moć birokratije do nivoa koji nije viđen još od feudalnih vremena. Pripremite se za povratak seoskom načinu života. 

Faktor koji se uporno javlja u borbi protiv klimatskih promena su sve veći rezovi u proizvodnji. Establišment želi da ograniči pristup energiji za domaćinstva i da poveća cene za komad kolača koji se stalno smanjuje. Savršen primer za to je trud koji ulažu vlade u zatvaranje nuklearnih elektrana, a to je, sa stanovišta emisije ugljenika, jedan od najčistijih oblika energije. 

Nemačka najteže pogođena energetskom krizom

Nemačka, koja je već pogođena nestašicom energije zbog otežanog snabdevanja prirodnim gasom iz Rusije, prošle nedelje je zatvorila svoje poslednje tri nuklearne elektrane. Nemačka već sada u Evropi ima najviše cene struje i one će, u bliskoj budućnosti, samo rasti.

Od kada su prošle godine, kao posledica sukoba u Ukrajini, cene energije počele da rastu, neki ministri iz vlade nemačkog kancelara Olafa Šolca oklevali su da zatvore nuklearne elektrane, što je bilo planirano za 31. decembar 2022. Premijer Šolc je pristao na jednokratno produženje roka, ali je insistirao da poslednji termin bude 15. april.

Uporedo sa zatvaranjem nuklearnih elektrana, od 1. juna nemačka elektroprivreda „Eon enerdži“ povećala je cene za čak 45 odsto.

– U delovima Severne Rajne-Vestfalije, nova cena struje iznosi 49,44 centa bruto po kilovat satu, što znači poskupljenje od oko 45 odsto – saopštio je portparol ove kompanije.

Ironično, nestašice su prošle zime primorale nemačku vladu da obnovi rad elektrana na ugalj, ali sada se zatvaraju nuklearne elektrane kako bi se napravio prostor za obnovljive izvore energije. Ukoliko vam se čini da borba protiv klimatskih promena nema mnogo smisla, to je zato što je njihov jedini cilj stvaranje haosa.

Konfuzija oko konfliktnih zelenih politika stvara mesto za neefikasne vetro-parkove i za proizvođače solarne energije, koji ne mogu da podmire potrebe populacije, ali do neviđenih razmera učvršćuju globalnu vlast.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare