TROJAC IZ KRALJEVA PAO ZBOG PRONEVERE: Zaposleni u agenciji utalili se s bivšim radnikom pa pare klijenata uzimali za sebe 

KRALJEVO – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Uhapšeni su D. S. (1986) odgovorno lice agencije „Tajm Horizont“ Rača, Đ. S. (1989) zaposlena u toj agenciji, kao i V. N. (1998) bivši radnik agencije.

Sumnja se da su D. S. i Đ. S. od oktobra 2018. do decembra 2020. godine, novac fizičkih lica – korisnika platnih usluga agencije „Tajm Horizont“ primljen na ime pruženih platnih usluga, suprotno Ugovoru o poslovno – tehničkoj saradnji zaključenim sa jednom platnom institucijom, prebacivali na svoje račune, podizali i zadržavali za sebe, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, oni su davali i usmene naloge V. N. da novac prebacuje na svoj lični račun, koji je zatim ona podizala i vraćala D. S. i Đ. S. Na taj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.159.082 dinara za koliko su i oštetili platnu instituciju.

Osumnjičenom D. S. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su Đ. S. i V. N. sprovedene u tužilaštvo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare