„UZ BLAGOSLOV PREDSEDNIKA…“ Novak Đoković je mnogo radostan zbog jedne stvari

NOVAK Đoković se zahvalio predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, ali i prvom čoveku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, kao i Vladi Srbije i gradonačelniku Banjaluke, na činjenici da će ove godine turnir „Serbia open“ biti održan u Republici Srpskoj.

Govoreći za „Sport klub“, Novak Đoković se u jednom trenutku osvrnuo na ovogodišnju selidbu pomenutog turnira u Banjalku:

– Kupovina licence (za turnir, a aktuelnu Đokovići samo iznajmljuju i moraju da je „vrate“ Rumunima posle ovogodišnjeg nadmetanja, prim. aut.) je malo teža zato što su cene jako visoke, mnogo su porasle. Nema tu tržišta, nego to ide po individualnom nahođenju i željama, prosto kako ko postavi cenu. A većina turnira je profitabilna i malo njih želi da proda licencu. Moramo da se snađemo. Videćemo. Želimo (da nabavimo licencu), svi iz organizacije. Moj mlađi brat Đorđe je direktor turnira, on ima tim ljudi koji svakodnevno radi na tome. Odlučili smo da ove godine preselimo turnir u Banjaluku. Naravno, uz blagoslov Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije, i, naravno, predsednika Republike Srpske i gradonačelnika Banjaluke, koji su podržali tu inicijativu – započeo je Đoković.

Gotovo u dahu, dodao je sledeće:

– Pravi se veliki projekat, infrastruktura za dalje, za budućnost, ne samo za ovu godinu. I, to me raduje, jer Republika Srpska je željna jednog ovakvog sportskog događaja. Ovo će biti najveći sportski događaj u istoriji Republike Srpske, tako da… Stvarno se radujem. Nadam se da ću biti zdrav, jer mnogo želim da igram tamo, pred našim narodom koji mene, i sve naše tenisere, željno iščekuje – istakao je Nole.

Podsetimo, Novak Đoković je nedavno osvojio Australijan open, i to čak deseti put,  čime je ujedno stigao do 22. grend slem titule i tako izjednačio svetski rekord koji je dotad samostalno držao Rafael Nadal

Sledeći trofej po koji „ide“ je onaj u Dubaiju, gde ATP turnir iz serije 500 počinje u sedmici pred nama.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare