UŽIVO, VIDEO! SRBIJA – HRVATSKA, košarkašice igraju za plasman na Evropsko prvenstvo 

SRBIJA – HRVATSKA (18)

TOK MEČA

1. ČETVRTINA

SRBIJA – HRVATSKA

Hala sportova Ranko Žeravica

Sudije: Mehmet Sahin (Turska), Anastasion Kardaris (Grčka), Viktor Nađi (Mađarska)

SRBIJA: Raca, Jovanović, Crvendakić, Anderson, Stanković, Nogić, Topuzović, Stanaćev, Janković, Krajišnik, Zec, Đorđević. Selektor: Marina Maljković

HRVATSKA: Zelous, Mašić, Begić, Miloglav, Slonjšak, Tadić, Borić, Cvitković, Striže, Mandić, Vojtulek, Bura. Selektor: Stipe Bralić

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije od 18.00 časova u novobeogradskoj hali sportova „Ranko Žeravica“ igra kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo ovog leta u Izraelu i Sloveniji.

Protivnik našem timu je reprezentacija Hrvatske.

U prvom kvalifikacionom prozoru, u novembru 2021, Srbija je pobedila Hrvatsku u Zaboku (84:66) i trijumfom u ovoj utakmici bi osigurala prolazak na Evrobasket. Direktan plasman na Evrobasket već su, pored domaćina Slovenije i Izraela, obezbedile Španija, Italija i Letonija, a čeka se još sedam reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz ovih kvalifikacija.

Smena generacija u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji je u prvi plan izbacila neke nove mlade igračice, koje tek treba da pokažu da na svojim leđima mogu da nose teret slave i uspeha. One su do sada u kvalifikacijama, ali i na Svetskom prvenstvu u Australiji prošlog septembra, gde je osvojeno šesto mesto, pokazale veliki potencijal.

U ovom februarskom prozoru, pored duela Srbije i Hrvatske, u nedelju 12. februara 2023. od 17.00 sati će se odigrati i meč Bugarske i Srbije u Samokovu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare