OSAM TINEJDŽERKI OD 13 DO 16 GODINA OPTUŽENO ZA UBISTVO: Posle svađe napale i izbole beskućnika u centru Toronta

Osam tinejdžerki za koje se misli da su se upoznale na društvenim mrežama optuženo je za ubistvo drugog stepena zbog smrti 59-godišnjeg muškarca koji je izboden u centru Toronta, prenosi Gardijan.

Policija navodi da su devojke u nedelju rano ujutru napale i izbole muškarca na trgu u blizini glavne železničke stanice u najvećem kanadskom gradu. Tri devojke imaju 13, tri 14, a dve 16, saopštila je policija u utorak.

Policija nije imenovala žrtvu, ali govoreći na konferenciji za novinare, narednik Teri Braun iz jedinice za ubistva Toronta rekao je da se muškarac nedavno preselio u gradski sistem skloništa za beskućnike.

„On zaista ima porodicu koja me podržava u ovoj oblasti, tako da ga ne bih obavezno nazvao beskućnikom, možda tek nedavno zbog neke loše sreće“, rekao je Braun.

Braun je rekao da su policajci odgovorili na poziv u centru grada oko ponoći 18. decembra nakon što su slučajni prolaznici označili bolničare da prijave čoveka koji pati od „uboda nožem“.

Policija kaže da su devojke napale i izbole žrtvu nakon svađe. Muškarac je hitno prevezen u bolnicu sa teškim povredama, ali je ubrzo preminuo.

Policajci su uhapsili devojke u blizini nakon što su intervjuisali svedoke, pronašavši više oružja na licu mesta. Niko od osumnjičenih ne može biti identifikovan prema kanadskom Zakonu o krivičnom pravosuđu mladih.

Braun je rekao da istražitelji veruju da su se umešani u napad sreli na društvenim mrežama i da su došli iz raznih delova grada, ali je rekao da još uvek nije jasno zašto su se sreli te večeri.

„Ne bih ih opisao kao bandu u ovom trenutku, ali ono što se [se] navodno dogodilo te večeri bilo bi u skladu sa onim što tradicionalno nazivamo rojenjem“, rekao je Braun.

Trojica osumnjičenih su imali prethodni „kontakt“ sa policijom, rekao je Braun, a ostalih pet nije imalo prethodne interakcije sa policijom.

Osumnjičeni su se pojavili u sudnici u nedelju i ponovo će se pojaviti u sudnici 29. decembra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare