I ZVICER NA SPISKU: Potvrđena optužnica Čađenovića protiv Belivuka, Miljkovića i „kavčana“

VIŠI sud u Podogrici potvrdio je optužnicu vezanu za predmet otmice i smrti Mila Radulovića zvanog Kapetana, a za šta se terete navodni članovi kavačkog klana.

Optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković. Na optužnici su i Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović, Miloš Radonjić i Vladimir Vučković.

Optužnica za ubistvo Radulovića je nakon potvrđivanja spojena sa ranije potvrđenom optužnicom za ubistvo Nikole Stanišića.

Drugi pišu

Obe optužnice potpisuje bivši specijalni tužilac Saša Čađenović.

Prema navodiam SDT-a , Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

-Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vrijeme su mu Belivuk, Miljković, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović prijetili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gđe im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali- navodi se u optužmnici.

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Ubistvo Radulovića

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Tijelo  Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta – ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gđe je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura- detalji su istrage.

SDT navodi da su četri i po mjeseca ranije, po nalogu Kašćelana, pripadnici njegove grupe oteli i Nikolu Stanišić nadomak Kotora I poslije nekoliko dana mučenja ubili ga.

Pored Kašćelana, SDT za ubistvo Stanišića optužuje i visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, Kotoranin Radoja Zvicer, Dragana Kneževića, Miloša Radonjića, Srđana Juriševića, Radoja Živkovića (35), Vladimira Vučkovića (45) i Zdravka Perunovića, Milana Vujotića, Aleksandra Dragićević, Zorana Kažića i Milana Kneževića, Darka Prelevića i Krsta Maroša.

Stanišić je bio blizak škaljarskom klanu i, kako se sumnja, likvidiran je jer je učestvovao u ubistvu člana suprotstavljenog kavačkog kriminalnog klana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare