SPLIT U DELIRIJUMU: Dalić spremio IZNENAĐENJE Argentincima!

Fudbaleri Argentine i Hrvatske igraće večeras od 20 časova, na stadionu „Lusail“, meč polufinala Svetskog prvenstva u Kataru.

Baš kao i pre četiri godine, Hrvati su napravili veliko iznenađenje ulaskom među četiri najbolje selekcije, a na putu do ovog uspeha su u četvrtfinalu šokirali Brazil, najveće favorite za zlato. Sa druge strane ih čeka ekipa predvođena Leom Mesijem, koja je u pravoj drami eliminisala Holandiju posle boljeg izvođenja penala.

Iako je postava Hrvatske ista u gotovo svakom meču, osim kada je Barišić morao da počne mesto Borne Sose koji je bio bolestan, jedna pozicija od početka zadaje glavobolje Zlatku Daliću, a to je mesto desnog krila.

Počinjali su tu i Vlašić i Pašalić i Kramarić, pa je portal „Index“ odlučio da sprovede anketu i pita navijače koga bi najviše voleli da vide u napadu. Rezultati su pomalo iznenađujući.

Naime, dve trećine sajta bi želelo Kramarića da vidi na poziciji desnog krilnog igrača, čime se otvara rupa u napadu, koju bi prema mišljenju čitalaca ovog portala zauzeo Marko Livaja, koji je za samo 3% pobedio Bruna Petkovića, piše Kurir. Levo krilo je svakako rezervisano za Ivana Perišića.

Ovakav izgled napadačkog dela je već bio na utakmici protiv Belgije, kada su Hrvati preživeli promašaje Lukakua, a da pritom nisu pošteno zapretili golu Kurtoe. Takođe, Hrvati bi više želeli da u napadu vide fudbalera Hajduka iz Splita i pored toga što je on promašio penal protiv Japana, dok je Bruno Petković bio strelac ključnog gola protiv Brazila.

Za šta se Zlatko Dalić odlučio videćemo večeras kada fudbaleri dva tima izađu na teren stadiona u Dohi. Pobednik će se plasirati u finale, gde ih čeka bolji iz meča u kom se sastaju Maroko i Francuska.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare