LALIĆ JE NA SUĐENJU OTKRIO JEDNU BITNU ČINJENICU! Advokat porodice likvidiranog Gorana Mihajlovića objasnio zašto je važna današnja izjava svedoka okrivljenog! 

Advokat Ivan Ninić, punomoćnik majke Gorana Mihajlovića, za čije ubistvo su optuženi pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rekao je da je bilo očekivano da na današnjem suđenju bude napeta atmosfera, jer advokati odbrane koriste sve mogućnosti koje im zakon stavlja na raspolaganje kako bi pobili navode okrivljenog-saradnika Srđana Lalića.

Ninić je rekao da je potpuno očekivano da u tako velikom predmetu, sa velikim brojem branilaca, da se oni spreme i koriste svaku procesnu mogućnost koju im zakon dopušta,  kako bi Lalića uhvatili u nekoj protivrečnosti i doveli njegov kredibiliet u pitanje, što je, kako Ninić smatra i posao odbrane.  – Lalić je nama danas otkrio jednu bitnu činjenicu, odnosno da je osoba po imenu Nino Šuntić, učestvovao u namamljivanju i dovođenju Mihajlovića u Ritopek, što porodica ubijenog Mihajlovića tvrdi još od 2020. godine – rekao je Ninić i dodao da tužilaštvo i policija tome nisu dali značaj i naredbom o sprovođenju istrage Šuntić nije obuhvaćen.

Punomoćnik je rekao da je Lalić danas otkrio i da je grupa delovala od 2016. godine, ali u izmenjenom sastavu, jer pominje Aleksandra Stankovića i plac koji je obezbedio za ubistvo jedne osobe čije ime ne zna.
Ninić je posebno istakao da njega zabrinjava to što je Lalić tokom izlaganje rekao da nema saznanja o političkoj podršci ovoj grupi, a što su pominjali Belivuk i Miljković tokom svoje odbrane.
– Nekarakteristično je da Lalić kao 5. pozicionirani član grupe ne zna da li je klan imao svoje ljude u tužilaštvu, policiji, službama bezbednosti i političkim strankama – rekao je Ninić i dodao da očekuje da se u daljem toku postupka dođe do odgovora na tu temu.

Punomoćnik oštećenih je najavio da će tokom postavljanja pitanja okrivljenim-saradnicima, svoje lične obračune i frustracije staviti u prvi plan, navodeći da je Miljković već spremio svesku i da je vrlo voljan da postavlja pitanja.Suđenje ovoj grupi se nastavlja sutra i očekuje se da Laliću postavljaju pitanja optuženi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare