VUŠOVIĆ NAREDIO NAVIJAČIMA: VREĐAJTE VUČIĆA, PODRŽITE BELIVUKA! Nalog za sramno skandiranje na košarkaškom meču stigao iz Centralne Amerike! 

Nikola Džoni Vušović, koji se krije na relaciji Dominikana – Panama, u petak je preko kriptovane poruke naložio grupi „grobara“ da skandiraju „Vučiću, pederu“ i da razviju transparente podrške Veljku Belivuku i njegovim koljačima

Nikola Džoni Vušović, vođa „vračarskog klana“ koji se krije u Centralnoj Americi, preuzeo je komandu nad delom navijača Partizana u Srbiji, preko kojih direktno radi protiv države i predsednika Aleksandra Vučića

Vušović je u petak uveče, tokom košarkaške utakmice Partizan – Makabi, preko kriptovane poruke naredio grupi navijača da skandiraju „Vučiću, pederu“ i da razviju transparente podrške Veljku Belivuku i njegovim koljačima.

Nema podrške mafiji

Vičite šta hoćete, ali ne možete da ubijate ljude i dilujete drogu, a da imate predsednika za saveznika
Aleksandar Vučić

Ono što Vušović, međutim, nije znao jeste da su naše bezbednosne službe istog trena presrele te poruke i sada nema nikakve dileme oko toga ko u tom mafijaškom lancu izdaje naređenja sa drugog kraja sveta i ko ih u Srbiji izvršava! 

Poruka državi

Jedan manji deo navijača je, naime, u petak uveče u Areni u jednom trenutku istakao transparente na kojima je pisalo: „Stop francuskoj vojnoj operaciji Skaj u Srbiji“ i „Sloboda za grobare“, a sve je pratilo uvredljivo skandiranje Vučiću. Poruke sa transparenata odnosile su se na Belivuka i njegove koljače i na jezive prepiske i snimke ubistava koje su ovi mafijaši razmenjivali preko aplikacije Skaj, a koje su francuske vlasti ustupile našoj policiji.

Vučić je povodom sramnog skandiranja dela navijača istakao da to „nije navijanje, već poruka državi“.

– Razlog je što su pohapšeni koljači i narko-dileri, i to nema veze sa navijanjem. Država neće dozvoliti ubijanje i dilovanje droge da se ne bi skandiralo protiv mene. Vičite šta hoćete, ali ne možete da ubijate ljude i dilujete drogu, a da imate predsednika za saveznika – poručio je Vučić, i pojasnio:

– Hvala im što su se sami potpisali i napisali o čemu se radi. Četiri minuta ‘navijaju’ za Partizan, a onda im je od glavnog nalogodavca sa više hiljada kilometara udaljenosti u kriptovanoj poruci stiglo naređenje: „Vratite se na Vučića.“ Nisu, međutim, znali da su naše službe presrele te poruke.

Predsednik je napomenuo i da skandiranje nema veze ni sa time što je Partizan, navodno, oštećen u budžetu.

– Partizan dobija ogroman budžet od države Srbije. Ne postoji nijedan tim u Evropi koji dobija novca od države kao Košarkaški klub Partizan i KK Crvena zvezda. Reč je o milionima evra – rekao je predsednik.

Aleksandar Vulin, doskorašnji ministar policije, osvrnuo se na sramno izveštavanje tajkunskih medija, koji su maltene sa oduševljenjem izveštavali o uvredljivom skandiranju na utakmici i porukama podrške koljačima.

– Svi koji misle da je sve opravdano samo ako se vređa Aleksandar Vučić, pre nego što počnu da aplaudiraju koreografiji koja traži slobodu za ubice, neka najpre pogledaju fotografije izmučenih i raskomadanih žrtava Belivuka i Miljkovića i neka zamisle svoje sinove, braću, očeve na njihovom mestu. Ako i tada nađu razumevanje za one koji podržavaju ubice i mučitelje, onda je vreme da se leče – rekao je Vulin, i dodao:

– Dok budete vređali Vučića, setite se da je on predvodio rat sa mafijom i da su zahvaljujući baš njemu mnogi sa tribina koji mu pevaju glupe pesme živi samo zato što Belivuk i Miljković nisu na slobodi!

I klubovi odgovorni

Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da i uprave klubova moraju snositi odgovornost za ponašanje navijača.

– Navijačke grupe, koje su kod nas, nažalost, u većini slučajeva samo pokriće za kriminalne poslove, veoma su specifične i razlikuju se od klasičnih narko-klanova u svetu. Navijačke grupe kod nas su međusobno solidarne i ta solidarnost ide čak dotle da se više ne gleda ni ko za koji klub navija, već se u svemu solidarišu kad su kriminalni poslovi u pitanju. Klubovi su napravili stravičnu grešku jer su podržavali stvaranje takvih navijačkih grupa, pa bi sada trebalo da učestvuju u rešavaju tog problema, uz pomoć države. Država mora ozbiljno da krene u rešavanje problema navijačkih grupa i da napravi dugoročni plan kako bi se kriminalni uticaj tih grupacija sveo na minimum – napominje Radovanović.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković Mesar i još 28 njihovih mafijaša uhapšeni su 4. februara 2021. i terete se za najmanje sedam teških ubistva, dilovanje droge, oružje, otmice i silovanje. Oni su pod plaštom Partizanove navijačke grupe „Principi“ radili direktno za Radoja Zvicera, šefa „kavačkog klana“, za kog su radili i Vušović i njegov „vračarski klan“.

Iako su bili na čelu dve bande, Vušović i Belivuk su sarađivali i izvršavali sve naredbe Zvicera, koji je, kao i Džoni, u bekstvu, a veruje se da se obojica kriju u Centralnoj Americi.

Banjac: Pohapsiti sve nazovinavijače

Boro Banjac, jedan od najiskusnijih srpskih policajaca i bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK), poručuje da bi država trebalo da krene u žestok obračun sa navijačko-kriminalnim klanovima.

– Sve to je uzelo previše maha, a kao jedino rešenje vidim hapšenje svih tih nazovinavijača. Samo tako ćemo očistiti tribine, pa i ulice od kriminala. Navijanje je za njih samo usputno, a droga i dilovanje je njihov glavni posao. Oni preko tih nazovi navijačkih grupa okupljaju klince i uvlače u posao s drogom i zato i imamo konstantno neke nove kriminalce. Baš zato i treba da presečemo sa tim i pohapsimo ih sve! – poručuje Banjac.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare