ШКАЉАРЦИ СЛАВЕ, КАВЧАНИ ЋУТЕ: Информација да је убијен Радоје Звицер изазвала прави земљотрес у црногорском подземљу 

Ни два дана после почетне информације да је Звицер ликвидиран у Панами, која је прострујала Србијом, Црном Гором и целим регионом непозната је његова судбина. У овој јужноамеричкој држави за 24 сата догодило се неколико злочина, а да ли је међу жртвама и Црногорац – знаће се после обављене ДНК анализе.

Звицерова породица је преко адвоката демантовала његову смрт, али и рањавање. Са друге стране, пријатељи и кумови Јована Вукотића, вође ривалског клана који је убијен пре три недеље у Истанбулу, славе Звицерову ликвидацију. Додуше, позивају се на медије из Србије који су објавили вест да је вођа „кавчана“ усмрћен хицима у главу.

Drugi pišu

– Звицер, за кога се сумња да је наручио и платио убиство Вукотића, у време злочина боравио је у Турској – наводи извор „Новости“ близак безбедносним структурама.

– После тога, уз помоћ тамошње мафије, пребацио се у Иран. Да ли је и када стигао у Панаму, сазнаће се за који дан. Вест да је убијен стигла је из Дубаија.

Иначе, информација да је Звицер убијен уздрмала је Црну Гору и подигла њено подземље на ноге, чини се највише у последњих неколико година колико траје рат два супротстављена табора чији су припадници убијани у Црној Гори, земљама региона, али и широм Европе. Више од 50 припадника две завађене криминалне групе, настале у истоименим насељима у Котору је убијено од 2014. године, а почетак тог сукоба се везује за нестанак око 200 килограма кокаина у Валенсији у Шпанији.

Страх се, сведоче многи, поново уселио међу житеље бисера Боке, којима су вековни мир отели чланови двеју озлоглашених група из Шкаљара и Кавача. Убиство Вукотића у Турској, као и последња, непроверена информација око Звицера у далекој Панами унели су зебњу у најлепши фјорд Јадрана.

– Немам поуздан податак шта се догодило са мојим клијентом, не могу да кажем ни да је жив, а ни да је мртав. Он је недоступан органима гоњења, а ни ја немам контакт са њим.

Шта се догодило и шта је истина знаћемо кад се добије званична информација – изјавио је Милош Вуксановић, адвокат Звицера

После вести да је Звицер ликвидиран на друштвеним мрежама се огласио извесни Ђурановић, славећи наводно убиство, наводног вође „кавчана“. Он је написао: „славимо, славимо овај диван дан“, да би потом објавио принтскрин вести о убиству Звицера уз коментар:

– Шта су ти професионалне убице, и кућу му знају!

После информације да идентитет убијеног тек треба да се утврди, Ђурановић је написао:

– Мораће да утврђују зубним картоном, надам се да му је глава просута.

На Звицера је до сада покушано више атентата. Он је изрешетан пре две године док је џогирао у близини свог стана у Кијеву, али га је тада супруга Тамара спасла јер је пуцала на нападаче, који су убрзо побегли.

Убиство Јована Вукотића, 8. септембра, трећа је ликвидација у последња три месеца. У Будви је средином јуна убијен Милић Шаковић, а на острву Паг у Хрватској је пред многобројним туристима ликвидиран Горан Влаовић из Херцег Новог. До сада, међутим нису потврђени медијски наводи да су они припадали „шкаљарском клану“ који је наводно предводио убијени Вукотић.

ПОМОГЛИ МУ ДА ИЗБЕГНЕ ХАПШЕЊЕ

ЗВИЦЕР је напустио Црну Гору у априлу прошле године, уочи претреса његове куће и хапшења његовог сарадника Слободана Кашћелана и других чланова „кавачког клана“.

Звицер је избегао хапшење пошто је напустио дом пре него што је полиција закуцала на његова врата. Прича се да је пре неколико година такође избегао хапшење у Приштини, захваљујући дојави. Тај град у јужној српској покрајини наводно је користио за несметане одласке до Турске, Аустрије и Швајцарске.

НЕСТАНАК 200 КИЛОГРАМА КОКАИНА

НЕСТАНАК око 200 килограма кокаина у Валенсији поделио је ове момке два которска насеља. Стан из којег је дрога нестала припадао је Горану Радоману са Цетиња, који се у том тренутку налазио у притвору на Куби због саобраћајне незгоде. Говоркало се тада да му је у ослобођењу наводно помогао и славни Дијего Марадона! Када се Радоман вратио у Валенсију, дрога је волшебно нестала, а први оперативни налази истраге указивали су на то да је „пакет“ однео један од „шкаљараца“, како би наплатио „небригу сабораца док је овај боравио у затвору“.

И тада је, слажу се добри познаваоци прилика, све и „пукло“. Са убиством Радомана у Београду 2015. уследила је црна серија сурових обрачуна и ликвидација, која се до дана данашњег, очигледно – није завршила. Страдали су и недужни, који су се затекли у погрешно време на погрешном месту.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare