ДА ЛИ ЈЕ ОВО ОРУЖЈЕ НА КОЈЕ ЈЕ ПУТИН МИСЛИО? Британски адмирал упозорио да Русијa може да удари на Лондон из свемира

– Русија има снаге у свемиру. Русија има нуклеарни потенцијал. Русија има значајну подморничку флоту – рекао је Радакин.Према његовим речима, руска војска је способна да онеспособи комуникационе системе и сателите, односно да изолује Уједињено Краљевство. Радакин је напоменуо и да такав сценарио „представља претњу за цео Запад“.

Подсетимо, председник Русије, Владимир Путин је у свом недавном обраћању истакао да Русија има разна борбена средства и компоненте које су напредније од западних.

– Ако буде угрожена безбедност и суверенитет наше земље искористићемо сва средства која су нам на располагању и ово није блеф. Свим средствима која су нам на располагању наглашавам – навео је Путин том приликом.Адмирал сер Ентони Радакин је виши официр Краљевске морнарице. Од новембра 2021. је 24. начелник штаба одбране, професионални шеф британских оружаних снага, наследивши генерала сер Николаса Картера.

Такође, Радакин је пре нешто више од месец дана изјавио да Лондон тренутно види Руску Федерацију као најозбиљнију претњу за своју безбедност, иако кинеска политика изазива забринутост код британске војске.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare