ŠOLC SE PREDOMISLIO, NEMAČKA NEĆE SLATI TENKOVE KIJEVU! Ima li sa tim veze Putin?! Šta god da je razlog, nije ono što nemački kncelar kaže! 

Nemačka ne želi da šalje tenkove u Ukrajinu jer bi to mogao biti opasan korak u eskalaciji sukoba, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc u intervjuu za „Njujork tajms“. Vojni analitičari u svetu ukazuju da je, slučajno ili ne, odluka Nemačke usledila posle poruke lidera Rusije Vladimira Putina

Šolc je, odgovarajući na pitanje zašto Nemačka ne pošalje tenkove u Ukrajinu što Kijev uporno traži, poručio da je rat u Ukrajini veoma opasan 

– Mi podržavamo Ukrajinu. Radimo to na način koji ne vodi ka eskalaciji, ratu između NATO-a i Rusije, jer bi to bila katastrofa – objasnio je on.

Sa druge strane, pomocěnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je da cěe američke vlasti nastaviti da olakšavaju isporuke tenkova Ukrajini iz sovjetskog doba iz država članica Severnoatlantske alijanse, kao i drugog naoružanja.

– Samo Sjedinjene Države su do sada isporučile Ukrajini oružje u vrednosti od preko 15 milijardi dolara, uključujući sisteme protivvazdušne odbrane, stotine artiljerijskih nosača, stotine hiljada, ako ne i milione, artiljerijskih granata. Pomogli smo predaju tenkova saveznika NATO koji imaju tenkove iz sovjetskog doba na kojima su obučavani Ukrajinci. To ćemo i nastaviti – rekao je on Si-Bi-Esu.

Vojni analitičari u svetu ukazuju da je odluka Nemacke usledila posle nedavne poruke lidera Rusije Vladimira Putina!  

Oni ističu da, šta god da je razlog iznenadne promene mišljenja Berlina, sigurno nije ono što nemački kncelar kaže – da bi to mogao biti opasan korak u eskalaciji sukoba!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare