Brnabić: Ovakvi PRITISCI se ne pamte od 1999, Srbija će nastaviti da vodi SAMOSTALNU politiku!

Brnabić je rekla da će nastaviti da se konsultuju sa državama koje ne priznaju tzv. Kosovo

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, gostuje večeras u emisiji “Hit Tvit” na TV Pinku.

Komentarišući to što će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić za 72 sata najdalje obratiti javnosti, premijerka Brnabić je rekla da se radi o najvećim i najtežim pritiscima do sada, od 1999. godine.

Udarne vesti

– To je za one koji su pažljivo slušali predsednika u njegovim obraćanjima u prethodnim mesecima, on je nekoliko puta jasno napomenuo da će u drugoj polovini septembra ti pritisci biti još jači – rekla je Brnabić i dodala da se to sada i dešava.

Kako kaže, ovaj vikend je bio pakleni za njih.

– Juče je krenulo ludilo zbog potpisivanja plana konsultacija, koji je samo izgovor napada na Srbiju. To je neobavezujući dokument, drugo, to je dokument koji se potpisuje već 26 godina. I pod tri, da ga je iko pogledao, videli bi da se u ovom planu ne spominje bezbednostni aspekt – rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da će nastaviti da se konsultuju sa državama koje ne priznaju tzv. Kosovo.

– Pokušavaju da izbace Rusiju iz Saveta bezbednosti UN. Taj plan konsultacija nema nikakvu pravnu snagu, njega nije usvojila Vlada Srbije. Tražio se samo bilo kakav razlog za napad i pritisak na Srbiju – rekla je premijerka.

Dodaje da je više nego očigledno da se traži razlog da se reaguje na govor predsednika u Njujorku, jer, kako kaže, pojedine sile ne mogu da istrpe činjenice koje je on izneo.

Brnabić je rekla da će predsednik Aleksandar Vučić insistirati na tome da Srbija nastavi da vodi samostalnu spoljnu politiku koliko god to teško bilo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare