NOVAK ZA ANU NIJE JEDINI FAVORIT DA OSVOJI ROLAN GAROS: Ivanovićeva izdvojila još imena

Srpska teniserka Ana Ivanović, koja je pre 16 godina osvojila jedinu grend slem titulu na Rolan Garosu, iznela je svoje mišljenje o favoritima za ovogodišnji turnir u Parizu. U razgovoru za italijanski Ubitenis, Ana je podelila svoje zapažanje o potencijalnim pobednicima kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

Ivanovićeva ističe da je primetila mnogo novih igrača koji su postizali značajne rezultate na turnirima u poslednjih nekoliko nedelja, što ih čini značajnim faktorima na nadolazećem Rolan Garosu. Pored Novaka Đokovića, koji je i dalje najveći kandidat za titulu, Ana spominje imena Alkaraza i Sinera kao potencijalne iznenađujuće učesnike u završnici turnira. Takođe, izdvaja Aleksandra Zvereva kao igrača sa najvećim šansama za osvajanje trofeja.– Bilo je mnogo novih igrača koji su poslednjih nedelja uspevali da doguraju daleko na turnirima, uspevali su da pobede vrhunske igrače. Tako da ćemo na muškoj strani videti mnogo novih lica. Naravno, Novak je i dalje najveći kandidat za titulu, ali i Alkaraz i Siner – rekla je Ivanovićeva.

Ana Ivanović takođe komentariše Novakovu sezonu na šljaci, ističući da očekuje da će on tempirati formu za Rolan Garos. Pored Novaka, spominje Zvereva, Cicipasa i Ruda kao potencijalne kandidate za osvajanje titule.

– Novak je imao malo teži deo sezone na šljaci nego inače, ali sam sigurna da će tempirati punu formu za Rolan Garos. Kada su u pitanju Zverev, Cicipas i Rud, rekla bih da Zverev iz te trojke ima najveće šanse za trofej – rekla je Ivanović.

Kada je reč o teniserkama, Ana Ivanović ističe da vidi Igu Švjontek kao jednu od glavnih pretnji, posebno ističući Arinu Sabalenku kao izuzetno jakog protivnika. Pored njih, Ivanovićeva pominje i Jelenu Ribakinu, ističući da iako šljaka nije njena omiljena podloga, ipak ima potencijal da napravi zapažen rezultat.

– Najveća pretnja Igi Švjontek je Arina Sabalenka. Njih dve su odigrale sjajan meč u Madridu, bilo je vrlo tesno. Tu je i Jelena Ribakina, iako joj šljaka nije omiljena podloga –  zaključila je Ana.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare