ANA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA OLIVEROM VARHEJIEM: Strateški prioritet Srbije punopravno članstvo u EU (FOTO)

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejiem. Na početku sastanka komesar Varheji čestitao je predsednici Brnabić stupanje na novu dužnost i poželeo uspeha u daljem radu. Takođe, izrazio je zahvalnost na odličnoj saradnji u prethodnom mandatu.

Predsednica Skupštine je istakla da će se i tokom ovog mandata zalagati za jačanje institucija i demokratskih principa u Srbiji.Nastavićemo da radimo na reformama i posvetićemo najveću moguću pažnju usaglašavanju nacionalne regulative sa evropskim zakonima, istakla je Brnabić.

Komesar Varheji je čestitao predsednici na postignutom dogovoru povodom primena preporuka ODIHR-a, kao i razgovora koji se vode sa svim poslaničkim grupama i Radnom grupom Vlade Srbije u cilju unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije u Srbiji.

On je izrazio nadu da će se ove godine otvoriti treći klaster. Brnabić je rekla da bi to bio veliki napredak i zahvalila se Varheiju na podršci strukturalnim reformama, ističući da su one suštinski važne za brži razvoj Srbije.

Na kraju sastanka predsednica Skupštine je istakla da je strateški prioritet Srbije punopravno članstvo u EU i da će u narednom periodu raditi na unapređenju parlamentarne saradnju sa zemljama u regionu.

Varheji je potvrdio svoju podršku i istakao uverenje da će se nastaviti sa sprovođenjem reformi u oblasti vladavine prava i veće usklađenost u spoljnoj politici sa Briselom.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare